Rusland opent mede dankzij ex-Feyenoorder sterk voor eigen publiek
Zaterdag, 17 juni 2017 om 18:51

Rusland is het toernooi om de Confederations Cup zaterdagavond uitstekend begonnen. Het gastland kende op de openingsspeeldag weinig problemen met een pover Nieuw-Zeeland en won uiteindelijk eenvoudig: 2-0. Zondagmiddag komt Europees kampioen Portugal in dezelfde groep nog in actie tegen Mexico.

De Russen strandden drie jaar geleden op het WK in Brazilië in de groepsfase en hopen volgend jaar voor eigen publiek hogere ogen te gooien. Nadat president Vladimir Poetin het voorbereidingstoernooi met een toespraak officieel had ingeluid in Sint-Petersburg, ging de ploeg van Stanislav Cherchesov furieus van start. Rusland had weinig te duchten van Nieuw-Zeeland, maar had desalniettemin enige hulp van de All Whites nodig om de score uiteindelijk te openen.

Denis Glushakov stoomde na een half uur spelen door vanuit de as van het veld en werd vervolgens voor het doel van Nieuw-Zeeland gezet door Dmitriy Poloz. De ervaren middenvelder wipte de bal over doelman Stefan Marinovic heen, waarna Michael Boxall het leder met een uiterste krachtsinspanning ongelukkig in zijn eigen doel gleed: 1-0. Viktor Vasin had de thuisploeg eerder al op voorsprong kunnen brengen, maar zijn kopbal belandde in de openingsfase op de paal.

Na de onderbreking zakte het tempo enigszins. Nieuw-Zeeland slaagde er nauwelijks in gevaar te stichten voor het doel van Igor Akinfeev en moest twintig minuten voor tijd uiteindelijk voor de tweede maal capituleren. Oud-Feyenoorder Fedor Smolov was in de middencirkel zijn directe tegenstander te slim af met een intelligente beweging en had vervolgens oog voor Aleksandr Samedov. Laatstgenoemde had een prima voorzet in huis en stelde Smolov zo in de gelegenheid het duel op slot te gooien.

 
Confederations Cup
 
Rusland
 
Nieuw-Zeeland
 
F. Smolov
 
Denis Glushakov

>
Confederations Cup
Rusland
2
0
Nieuw-Zeeland
Zaterdag, 17 juni 2017 om 17:00
Poll
Bereikt Rusland de volgende ronde?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
07:15
07:15
Aanstelling Klassieker leidt tot verbazing: 'Hij had al gekke situatie'
0
   
07:00
07:00
'Waarom zou je een buitenlander moeten halen? En wie wil dan?'
2
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Barcelona moet minimaal 29 miljoen euro betalen
5
   
00:00
00:00
'Ik probeerde dat als jochie al na te doen, sinds Robben bij Chelsea speelde'
5
   
23:48
23:48
'Ik denk dat het vandaag en tegen AZ heel goed was, we zijn klaar voor Ajax'
29
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties