'Marco Asensio zou eigenlijk alleen met zijn slechte been mogen spelen'
Zondag, 18 juni 2017 om 07:45

Marco Asensio was zaterdagavond de grote uitblinker in de eerste wedstrijd van Spanje op het EK Onder-21, tegen de leeftijdsgenoten van Macedonië. De middenvelder van Real Madrid nam drie doelpunten voor zijn rekening. Vooral de eerste treffer, een schot van afstand in de bovenhoek, was van grote kwaliteit. "Ik wil Marco feliciteren met zijn hattrick, zijn inzet en de betrokkenheid waarmee hij speelde", zo stelde Albert Celades.

De bondscoach van Spanje Onder-21 genoot zichtbaar van Asensio. "Hij is ene voorbeeld voor ons allemaal. Een voetballer die van het nationale elftal afkomstig is, een voetballer die de Champions League heeft gewonnen en een voetballer die tot op het bot gemotiveerd is. We zijn heel erg dankbaar dat we over Asensio kunnen beschikken, als voetballer en als persoon", zo benadrukte Celades.

Meer: Wereldgoal van Asensio leidt eigen hattrick en dikke zege van Spanje in

Media in binnen- en buitenland waren lyrisch over het optreden van Asensio. "Asensio is de toekomstige ster van Real Madrid", zo verzekerde La Gazzetta dello Sport. De Spaanse sportkrant AS vatte het krachtig samen: "Een man tussen kinderen." Volgens La Vanguardia is het talent van Asensio 'nog niet op vakantie', ook al had hij het laatste doelpunt in de Champions League-finale gemaakt. El Confidencial verwacht de komende weken nog meer genialiteiten van Asensio. "Mannenvoetbal tussen kinderen. Asensio zou eigenlijk alleen met zijn slechte been mogen spelen."

 
UEFA EK -21
 
Spanje U21
 
Marco Asensio Willemsen

>
UEFA U21 Championship
Spanje U21
5
0
Macedonia FYR U21
Zaterdag, 17 juni 2017 om 20:45
Meer nieuws
   
22:40
22:40
AZ stelt Nederlandse clubs teleur; Zweeds kampioen van 2015 ook in de markt
3
   
22:23
22:23
Sevilla haalt verloren zoon voor negen miljoen euro terug
11
   
22:10
22:10
Ajax kan Braziliaans miljoenendoelwit vergeten na contractverlenging
12
   
21:55
21:55
Dani Alves voelt zich onbegrepen: 'Ik voetbal niet voor het geld'
10
   
21:42
21:42
'Tete heeft clubs voor het uitkiezen; Olympique Lyon toont interesse'
39
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties