'Marco Asensio zou eigenlijk alleen met zijn slechte been mogen spelen'
Zondag, 18 juni 2017 om 07:45

Marco Asensio was zaterdagavond de grote uitblinker in de eerste wedstrijd van Spanje op het EK Onder-21, tegen de leeftijdsgenoten van Macedonië. De middenvelder van Real Madrid nam drie doelpunten voor zijn rekening. Vooral de eerste treffer, een schot van afstand in de bovenhoek, was van grote kwaliteit. "Ik wil Marco feliciteren met zijn hattrick, zijn inzet en de betrokkenheid waarmee hij speelde", zo stelde Albert Celades.

De bondscoach van Spanje Onder-21 genoot zichtbaar van Asensio. "Hij is ene voorbeeld voor ons allemaal. Een voetballer die van het nationale elftal afkomstig is, een voetballer die de Champions League heeft gewonnen en een voetballer die tot op het bot gemotiveerd is. We zijn heel erg dankbaar dat we over Asensio kunnen beschikken, als voetballer en als persoon", zo benadrukte Celades.

Media in binnen- en buitenland waren lyrisch over het optreden van Asensio. "Asensio is de toekomstige ster van Real Madrid", zo verzekerde La Gazzetta dello Sport. De Spaanse sportkrant AS vatte het krachtig samen: "Een man tussen kinderen." Volgens La Vanguardia is het talent van Asensio 'nog niet op vakantie', ook al had hij het laatste doelpunt in de Champions League-finale gemaakt. El Confidencial verwacht de komende weken nog meer genialiteiten van Asensio. "Mannenvoetbal tussen kinderen. Asensio zou eigenlijk alleen met zijn slechte been mogen spelen."

 
UEFA EK -21
 
Spanje U21
 
Marco Asensio Willemsen

>
UEFA U21 Championship
Spanje U21
5
0
Macedonia FYR U21
Zaterdag, 17 juni 2017 om 20:45
Meer nieuws
   
19:29
19:29
VZ Quiz - Wat weet jij van het voetbalnieuws van afgelopen week?
0
   
19:09
19:09
'In Servië heb je vechtpartijen als je schreeuwt zoals Waterreus deed'
20
   
18:50
18:50
Neymar en Mbappé goochelen bij galavoorstelling PSG
9
   
18:45
18:45
Live meepraten in de Eredivisie: PSV - ADO Den Haag
16
   
18:39
18:39
Zoet blijkt kwetsbaar voor schoten van buiten het strafschopgebied
11
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties