'Als hij te maken krijgt met de keuze voor Huntelaar of Dolberg in de spits...'
Zondag, 18 juni 2017 om 09:32

John van 't Schip vind de keuze van Ajax voor Marcel Keizer verrassend. De trainer van PEC Zwolle kent de opvolger van Peter Bosz van hun gezamenlijke periode bij Ajax, eind jaren tachtig. "Maar aan de andere kant: het kan zomaar een succes worden. Het is ook wel des Ajax' om iemand uit de eigen keuken te kiezen", zo erkent de voormalig Oranje-international.

Van 't Schip ziet wel potentiële obstakels voor Keizer. "Hoe gaat hij het elftal managen? Als hij te maken krijgt met de keuze voor Klaas-Jan Huntelaar of Kasper Dolberg in de spits... Hoe pakt hij dat aan? Wat dat aangaat is het wel een risico", zo geeft de oud-aanvaller in gesprek met de NOS aan.

Meer: Ten Hag: ‘Dat is dan de indruk, maar ga maar eens op het veld staan’ | Ziyech reageert geagiteerd: ‘Dat zijn jouw woorden en niet de mijne’

Spelen zoals Bosz deed, is ook een minimale eis. "Hij zal de spelwijze moeten continueren. Hij heeft natuurlijk Jong Ajax al op een bepaalde manier laten spelen, aan de hand van aanwijzingen van Bosz." Van 't Schip maakte als speler zelf ook mee dat Ajax van binnenuit 'iemand' liet doorstromen, Louis van Gaal. "Of hij snel grip had op de groep? Nou ja, Louis is Louis. We kenden hem overigens al, want hij was een jaar assistent geweest van Leo Beenhakker."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
PEC Zwolle
 
Kasper Dolberg
 
Peter Bosz

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties