Duurste Engelse keeper ooit sprak niet met Koeman: 'Alleen een sms'je'
Zondag, 18 juni 2017 om 10:38

Voorafgaand zijn transfer naar Everton heeft Jordan Pickford niet met Ronald Koeman gesproken. Pas op zaterdag, een dag nadat Pickford een penalty stopte op het EK Onder-21 tegen Zweden (0-0), spraken de trainer en de miljoenenaankoop elkaar telefonisch. Pickford ziet uit naar de samenwerking met Koeman, vertelt de keeper op de website van voetbalbond FA.

"Mijn zaakwaarnemer handelde alles af. Ik ben gewoon een jongen die ervan houdt om te voetballen, om andere zaken maak ik me niet druk", zegt Pickford. Zaterdag werd hij medisch gekeurd in Polen, waar het jeugd-EK plaatsvindt. "Koeman had me wel een sms'je gestuurd om me succes te wensen voor het toernooi. Als speler was hij iets voor mijn tijd, maar ik weet dat hij een vrijetrappenspecialist is en dat hij nog steeds vrije trappen neemt. Ik heb ook gehoord dat hij een toptrainer is en het is goed om bij Everton van hem te leren."

Everton verzekerde zich voor vijf jaar van Pickford. Hij werd voor 28,6 miljoen euro overgenomen van Sunderland; dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 34,3 miljoen euro. Het maakt Pickford in één klap de duurste Engelse keeper ooit. "Het is maar een getal, niet? Mijn taak is om de ballen uit het net te houden en dat is wat ik heb gedaan", doelt hij op de wedstrijd tegen Zweden. "Het is maar een getal en ik word er niet door beïnvloed. We hebben de deal snel afgerond, zodat ik me kon richten op het EK."

 
Meer video's
 
Premier League
 
Everton
 
Zweden
 
Jordan Pickford
 
Ronald Koeman

Poll
Is Jordan Pickford zijn transfersom waard?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties