Maldini maakt carrièreswitch en staat voor profdebuut: 'Hij is geweldig'
Zondag, 18 juni 2017 om 12:17

Paolo Maldini heeft niet alleen talent voor het voetbal. De clublegende van AC Milan timmert aan de weg als tennisser en maakt eind deze maand zijn profdebuut. Samen met vriend en coach Stefanio Landonio heeft Maldini zich gekwalificeerd voor het dubbelspel van het Challenger-toernooi van Milaan, dat eind deze maand plaatsvindt.

De voormalig verdediger debuteert op 26 juni, op zijn 49ste verjaardag. Hij en Landonio hebben een wildcard bemachtigd. Maldini stopte acht jaar geleden als voetballer en pakte na zijn carrière het racket op. "Ik wist dat we goed waren, maar dit was ons eerste competitieve toernooi", zegt trainer Landonio tegen il Tennis Italiano. "We hadden alleen een paar demonstratiewedstrijden gespeeld voor het goede doel."

"Of Paolo ook een goede proftennisser had kunnen worden als hij geen voetballer was geweest? Dat is moeilijk te zeggen", vindt Landonio. "Hij is laat begonnen, pas vijf of zes jaar geleden. Maar als hij eerder al had gewerkt aan zijn techniek... Wie weet. Maar fysiek en mentaal is hij geweldig. En hij heeft geen moeite met de spanning op beslissende momenten. Hij is echt sterk."

Paolo Maldini gaat als prof debuteren op de tennisbaan! Samen met vriend en coach Stefanio Landonio heeft Maldini zich gekwalificeerd voor het dubbelspel van het Challenger-toernooi van Milaan, eind deze maand. #maldini #acmilan #tennis

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

 
Serie A
 
Italiƫ
 
AC Milan
 
Paolo Maldini

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties