'Kasper Dolberg heeft zich explosief ontwikkeld bij Ajax en dat inspireert mij'
Zondag, 18 juni 2017 om 14:32

Mikkel Duelund is met zijn negentien jaar een van de jongste spelers in de EK-selectie van Denemarken Onder-21, maar geldt als belangrijke schakel. De middenvelder speelde vorig seizoen liefst 33 wedstrijden voor topclub FC Midtjylland. Duelund is tevreden over zijn ontwikkeling en spiegelt zich aan Kasper Dolberg, die vorig seizoen doorbrak bij Ajax.

"Ik heb bij Denemarken Onder-16 tot en met Onder-19 met Kasper gespeeld, dus ik ken hem heel goed. Ik ben heel blij voor hem vanwege zijn succes bij Ajax. Hij heeft zich explosief ontwikkeld en dat inspireert mij", vertelt Duelund aan Goal. De jongeling heeft er zelf nog niet voor gekozen om Denemarken te verlaten, ondanks een proefperiode bij PSV in 2013 en interesse uit de Premier League.

Clubs raakten met name onder de indruk van zijn scoringsdrift bij Denemarken Onder-19: Duelund maakte tien doelpunten in dertien duels. Deense legendes als Michael Laudrup en Jon Dahl Tomasson deden het minder goed. "Dat maakt me trots en bewijst dat ik me goed ontwikkel. Maar ik ben pas negentien en dat zijn twee legendes. Laudrup is de beste speler die we ooit hebben voortgebracht en Tomasson scoorde aan de lopende band", weet Duelund.

"Ik kan mezelf niet met hen vergelijken. In de winter maakte ik twee doelpunten voor Denemarken Onder-21 in een vriendschappelijk duel met het eerste van Oezbekistan. Jon Dahl Tomasson was erbij in het stadion in Dubai. Ik heb hem zo vaak zien scoren en ik bewonder hem, en nu stond hij te kijken hoe ik scoorde. Dat was heel mooi", aldus Duelund. Zondagavond neemt hij het in Kraków op tegen Italië Onder-21.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Superligaen
 
Denemarken
 
Ajax
 
PSV

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties