'Liverpool reserveert zeventig miljoen euro voor duurste clubtransfer ooit'
Zondag, 18 juni 2017 om 15:32

Liverpool is bereid om van Pierre-Emerick Aubameyang de duurste clubaankoop ooit te maken. The Reds willen zeventig miljoen euro uittrekken voor de sterspeler van Borussia Dortmund, claimt Le Parisien zondag. Het huidige record staat op naam van Christian Benteke, die in 2015 voor 46,5 miljoen euro overkwam van Aston Villa.

Aubameyang zou niet onwelwillend staan tegenover een transfer naar de nummer vier van het afgelopen Premier League-seizoen. De geboren Fransman, in het verleden actief voor onder meer Lille, AS Monaco en Saint-Étienne, ziet het volgens de Franse krant zitten om herenigd te worden met Jürgen Klopp. De oefenmeester haalde Aubameyang in 2013 naar Dortmund. Sindsdien kwam de pijlsnelle aanvaller tot 128 competitieduels voor BVB, waarin hij 85 keer scoorde.

De Amerikaanse eigenaars van Liverpool zouden ervan overtuigd zijn dat Aubameyang een investering van zeventig miljoen euro waard is. Het is slecht nieuws voor Peter Bosz, die ongetwijfeld hoopt volgend seizoen te kunnen beschikken over Aubameyang. De Gabonees international werd eerder al gelinkt aan Paris Saint-Germain en Tianjin Quanjian, maar die clubs zouden zijn afgehaakt.

 
Meer video's
 
Premier League
 
1. Bundesliga
 
Liverpool
 
Borussia Dortmund
 
Paris Saint-Germain

Poll
Pierre-Emerick Aubameyang past perfect bij Liverpool
Eens
Oneens
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties