Héctor Moreno bezorgt Portugal flinke kater met laat doelpunt
Zondag, 18 juni 2017 om 18:56

Europees kampioen Portugal is het toernooi om de Confederations Cup teleurstellend begonnen. Het elftal van bondscoach Fernando Santos leek zondagavond in Kazan tegen Mexico op weg naar de overwinning, maar ex-PSV’er Héctor Moreno zorgde in de blessuretijd toch nog voor een puntendeling: 2-2.

Alle ogen in de Kazan Arena waren logischerwijs gericht op Cristiano Ronaldo. De Portugese superster raakte deze week in opspraak nadat hij kenbaar zou hebben gemaakt te azen op een zomers vertrek bij zijn club Real Madrid, maar Santos deed gewoon een beroep op zijn talisman. Ronaldo kon niet voorkomen dat Portugal het initiatief in de openingsfase aan Mexico moest laten, maar stond halverwege de eerste helft wel bijna aan de basis van de openingstreffer. Ronaldo teisterde de lat met een verwoestende uithaal van net buiten het strafschopgebied, waarna Pepe Portugal in de rebound op voorsprong leek te brengen. Het doelpunt van de verdediger werd na raadpleging van de videoscheidsrechter echter afgekeurd vanwege buitenspel.

Meer: Fernando Santos neemt EK-held Éder niet op in definitieve WK-selectie

De afgekeurde goal stond symbool voor een sterkere fase van de Portugezen. Nadat Guillermo Ochoa vlak daarvoor de 1-0 nog had voorkomen met een fraaie redding, moest de doelman van Mexico na ruim een half uur spelen alsnog capituleren voor de Zuid-Europese aanvalsdrift. Ronaldo wist Ricardo Quaresma met een intelligente pass alleen voor Ochoa te zetten, waarna de buitenspeler van dichtbij eenvoudig kon scoren. Portugal leek op rozen te zitten, maar zocht de kleedkamer halverwege uiteindelijk toch op met een kater. Javier Hernández kroop bij een voorzet van Carlos Vela vanaf de rechterflank voor Pepe en nivelleerde de score vervolgens met een kiezelharde kopstoot: 1-1.

Na de onderbreking gebeurde er aanvankelijk niet veel. Mexico, met naast Moreno ook Andrés Guardado in de basisopstelling, liet de bal rustig van voet naar voet gaan, zonder daarbij tot grote kansen te komen. Beide teams leken te kunnen leven met een puntendeling, al zette Portugal in de slotfase nog wel even aan. Quaresma was tien minuten voor tijd na opnieuw goed voorbereidend werk van Ronaldo dicht bij de 2-1, maar zijn schot eindigde recht in de handen van Ochoa. De doelpuntenmaker werd vlak daarna naar de kant gehaald ten faveure van André Silva en met de miljoenenaankoop van AC Milan leek Portugal de wedstrijd uiteindelijk toch nog naar zich toe te trekken, toen Cédric Soares vier minuten voor tijd wist te scoren van dichtbij. Héctor Moreno bepaalde in de blessuretijd met een kopbal uit een hoekschop uiteindelijk toch nog anders en bezorgde Mexico zo een welverdiend punt: 2-2.

 
Meer video's
 
Confederations Cup
 
Portugal
 
Mexico
 
Cristiano Ronaldo
 
Andrés Guardado

>
Confederations Cup
Portugal
2
2
Mexico
Zondag, 18 juni 2017 om 17:00
Poll
Een terechte uitslag?
Ja
Nee
Ik heb de wedstrijd niet gezien
Meer nieuws
   
01:00
01:00
In beeld: Iniesta neemt in tranen afscheid van Barcelona
0
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Grootmacht zet streep door naam van Wenger
0
   
00:15
00:15
Hoe de CL-premies van groot belang zijn in de kleinste competities van Europa
0
   
00:00
00:00
VZ telt af - 'De bodem onder dit stadion is doordrenkt in bloed'
0
   
23:50
23:50
Vormer komt terug op woorden over Oranje: 'Wist niet dat hij dat heeft gezegd'
2
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties