Van Hanegem tipt Feyenoord: 'Met hen kun je in de CL nauwelijks aankomen'
Maandag, 19 juni 2017 om 13:30

Feyenoord kent tot dusver een rustige transferperiode. Eljero Elia vertrok naar het Turkse Medipol Basaksehir, maar verder gebeurde er nog weinig bij de Rotterdamse club op transfergebied. Willem van Hanegem had gehoopt dat Feyenoord na het kampioenschap stevig door zou pakken, zo schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Toen die club op 14 mei kampioen werd, had ik de hoop dat Feyenoord meteen stevig zou doorpakken. Dat er mensen rond de club zouden opstaan, die beseften dat de volgende stap gezet kan worden. Maar het was mij de afgelopen weken te stil", stelt de Kromme. Feyenoord zou momenteel werken aan de komst van Sofyan Amrabat en Jean-Paul Boëtius. Dat vindt Van Hanegem een ‘goede zaak’, maar hij stelt dat Feyenoord zich in defensief opzicht nog moet versterken.

"Met het centrale duo Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden kun je in de Champions League nauwelijks aankomen. Ik zou Terence Kongolo in de as van het veld zetten, met zijn kopkracht, snelheid en voetballende vermogen. Dan moet er wel een linksback bij", aldus Van Hanegem. Hij vindt het jammer dat Ricky van Wolfswinkel naar FC Basel vertrokken is. "Ik had hem graag bij Feyenoord aan het werk gezien."

Van Wolfswinkel was niet de enige speler die de Eredivisie achter zich liet afgelopen periode. Zo vertrokken onder meer Héctor Moreno, Justin Hoogma en Davy Klaassen naar het buitenland. Van Hanegem is gecharmeerd van de middenvelder, die naar Everton vertrekt. "Ik hoop dat hij in de Premier League de volgende stap zal zetten, dat is goed voor het Nederlands voetbal", schrijft de oud-international. "Aan de andere kant zal de Eredivisie in kwaliteit weer iets minder worden."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Willem van Hanegem
 
Eric Botteghin
 
Eljero Elia

Poll
Kan Feyenoord volgend seizoen opnieuw meedoen om het kampioenschap?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties