'Zo verdwijnt het geld in de zakken van Donnarumma's zaakwaarnemer'
Maandag, 19 juni 2017 om 10:48

De vijandigheden jegens Gianluigi Donnarumma lijken met de dag toe te nemen. Zaakwaarnemer Mino Raiola gaf zondagavond zijn kant van het verhaal en stelde dat de achttienjarige doelman bedreigd zou zijn door AC Milan. Algemeen directeur Marco Fassone ontkent dit en zegt dat de deur voor Donnarumma nog altijd open staat.

"We zijn er ook teleurgesteld over als zijn beslissing geleid heeft tot extreme reacties. Ik weet niet wat wij als club meer hadden kunnen doen om Gigio en zijn familie het gevoel te geven dat hij kon blijven. Iedere keer dat we spraken, hebben we geprobeerd dat over te brengen. Als hij zich bedenkt, zullen de club en uiteindelijk ook de supporters hem met open armen ontvangen. Een humeur kan snel veranderen", zegt Fassone in gesprek met Corriere della Sera.

Meer: Napoli lijkt te buigen voor Juventus na frustrerende middag in San Siro | Kalinic voorkomt tweede thuisnederlaag AC Milan onder leiding Gattuso

"Er waren geen bedreigingen", vervolgt de algemeen directeur zijn verhaal. "Onze positie is duidelijk: Donnarumma is niet te koop en de trainer bepaalt iedere week de opstelling. Als het aan mij ligt, speelt hij iedere wedstrijd. Maar we kunnen geen risico’s nemen, dus we moeten een nieuwe doelman zoeken. We kunnen niet op iemand vertrouwen wiens contract afloopt. Iemand die met zijn hoofd al bij Real Madrid zit. Ik moet er zeker van zijn dat we een doelman hebben die voor honderd procent gefocust is. Als er in San Siro bijvoorbeeld tegen hem geprotesteerd wordt, zal dat invloed hebben op zijn concentratie."

Volgens Fassone had de situatie ook anders opgelost kunnen worden. "Als hij zo vertrekt, heeft het Milan honderd miljoen euro gekost. Indien Donnarumma nu zo’n bedrag waard is, is dat doordat Milan in hem geïnvesteerd heeft en het lef heeft gehad om hem al op jonge leeftijd in het eerste elftal te laten spelen. Alles wat hij had hoeven zeggen, was dat hij niet wilde blijven. Dan hadden we zijn contract verlengd met een redelijke afkoopclausule. Als de belangrijkste club ter wereld dan was gekomen, hadden zij Milan dat bedrag kunnen betalen."

"Op deze manier betaalt Real Madrid ons niks, maar verdwijnt al het geld in de zakken van zijn zaakwaarnemer. We zouden een transfersom weer investeren in het Italiaanse voetbal. Iedere keer dat we spraken, zei Gigio dat hij wilde blijven. Dat was twee dagen voor de laatste ontmoeting met Raiola zo", zegt Fassone, die ontkent dat Milan-directeuren Donnarumma hebben bedreigd. "Er is geen Mirabelli of Fassone, maar een club: AC Milan. Iedere beweging, ieder voorstel en ieder telefoontje is besproken. Niemand moet ons uit elkaar proberen te drijven."

 
Meer video's
 
Serie A
 
AC Milan
 
Real Madrid
 
Gianluigi Donnarumma
 
Mino Raiola

Poll
Denk jij dat Gianluigi Donnarumma volgend seizoen nog bij AC Milan speelt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties