'Marc Overmars kwam destijds naar Barcelona om met mij te praten'
Maandag, 19 juni 2017 om 11:10

André Onana maakte in januari 2015 de overstap van Barcelona naar Ajax. Hij speelde toen al vijf jaar in de jeugdopleiding van de Catalanen en had het idee dat hij meer kans had om door te breken in Amsterdam dan in Barcelona. De overstap naar Ajax was dan ook een bewuste keuze en achteraf gezien bleek het een uitstekende beslissing. Vorig seizoen groeide hij uit tot eerste doelman.

Onana kwam op de radar bij Ajax nadat hij met Barcelona in de UEFA Youth League indruk maakte op De Toekomst. "Marc Overmars kwam destijds naar Barcelona om met mij te praten", laat de 21-jarige doelman weten in gesprek met 1900 magazine. "Hij was eerlijk. ‘We hebben Jasper Cillessen al’, zei hij. ‘Maar mocht hij weggaan, dan zou je in aanmerking kunnen komen voor een plek als eerste doelman’. Ik zag het als een goede stap in mijn carrière. Voor het geld was ik wel naar Engeland gegaan." In de zomer van vorig jaar vertrok Cillessen naar Barcelona en werd Tim Krul door Ajax gehuurd van Newcastle United. Onana deed het echter zo goed, dat hij het gehele seizoen onder de lat bleef staan en Krul in januari naar AZ vertrok.

Meer: Ajax start voorbereiding: ‘Ik wil veel spelen en basisspeler worden’

Onana moest Barcelona achterlaten om te slagen bij Ajax. Hij kijkt met een goed gevoel terug op zijn jaren in ‘La Masía’, het jeugdcomplex van Barça. "Het was er vergelijkbaar met de sfeer van de jeugdopleiding van Ajax. Allemaal jonge spelers met een missie. La Masía is erg goed voor jonge spelers. Het is een goede plek om veel te leren."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Barcelona
 
André Onana
 
Jasper Cillessen

Poll
André Onana is een betere keeper dan Jasper Cillessen
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties