Trio getipt voor Feyenoord: 'Zoals Ajax en PSV ook goede tussenstations zijn'
Maandag, 19 juni 2017 om 12:10

Feyenoord kampte jaren geleden met grote financiële problemen en is daar inmiddels volledig bovenop. Toch hebben de Rotterdammers niet voldoende financiële stootkracht om spelers uit de subtop van de Eredivisie over te nemen. Spelers als Sofyan Amrabat, Sam Larsson en Ridgeciano Haps kosten vaak al vele miljoenen. Geld is er wel bij de landskampioen, maar grote investeringen zijn vooralsnog niet mogelijk. Dat een club als Feyenoord veel moeite moet doen om dergelijke spelers naar De Kuip te halen en daar niet altijd in slaagt, is volgens Valentijn Driessen, chef sport van De Telegraaf een slechte zaak voor het Nederlandse voetbal.

"Tien jaar geleden zou het Feyenoord geen moeite hebben gekost om spelers van subtoppers aan te trekken die op het wensenlijstje staan", schrijft hij maandag in zijn column in de ochtendkrant. "Voor de ontwikkeling van Amrabat, Larsson en Haps zou een tussenstap naar de Rotterdamse landskampioen ideaal zijn alvorens naar het buitenland te verkassen. Zoals ook Ajax en PSV goede tussenstations zijn."

Meer: ‘Ik voel me net als heel Feyenoord: we hebben niet het uiterste eruit gehaald’

Volgens Driessen zijn de verhoudingen zoekgeraakt door de grote bedragen die in het buitenland worden uitgegeven. "Clubs uit de subtop als Vitesse, AZ, FC Utrecht, FC Twente en Heerenveen vragen geen ’nationale’ maar ’internationale’ transfersommen, die de topdrie niet kan opbrengen (Feyenoord & PSV) of wil ophoesten (Ajax). Vraag en aanbod staan niet meer met elkaar in verhouding. Dat is een slechte ontwikkeling voor het Nederlandse clubvoetbal, maar tevens voor de individuele ontwikkeling van talenten."

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Ajax
 
PSV
 
Sam Larsson

Poll
Welke van de drie moet Feyenoord hoe dan ook aantrekken?
Sam Larsson
Ridgeciano Haps
Sofyan Amrabat
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties