'Of je nu Cruijff, De Mos, Van Gaal of Keizer heet, dat maakt niet uit'
Maandag, 19 juni 2017 om 12:46

Onlangs stelde Ajax Marcel Keizer aan als opvolger van de vertrokken Peter Bosz. Een goede keuze, vindt Aad de Mos, die zegt tegen het Algemeen Dagblad vertrouwen te hebben in de relatief onbekende oefenmeester. Toch is De Mos van mening dat Keizer moet oppassen bij de Amsterdamse club.

"De eerste dagen staan ze in de rij om het stof uit je jasje te kloppen", aldus de oud-trainer van onder andere Ajax, PSV en KV Mechelen. "Dan wil iedereen complimenten uitdelen. Maar een paar dagen later kunnen diezelfde mensen je vijand zijn. Zeker bij een club als Ajax, met een woud van belangen en voorkeuren. Het belangrijkste is om dáár mee om te gaan. Laat ik het zo zeggen: je daar vooral niets van aantrekken."

Meer: ‘Parallellen tussen Hamilton en Verstappen enerzijds en PSV en Ajax anderzijds’ | ‘Wat Erik nu bij Ajax meemaakt, heb ik ook ervaren bij Feyenoord’

De zeventigjarige De Mos gelooft in de kwaliteiten van Keizer, maar merkt wel op dat alleen prestaties er toe doen in de hoofdstad. "Of je nu Cruijff, De Mos, Van Gaal of Keizer heet. Dat maakt niet uit. Ook voor een talentvolle trainer maken ze daar in Amsterdam geen uitzondering voor. Ajax moet kampioen worden. Daar valt of staat Keizers start mee", weet De Mos.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Marcel Keizer
 
Aad de Mos
 
Peter Bosz

Poll
Denk jij dat de periode van Marcel Keizer als hoofdtrainer van Ajax een succes wordt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties