Been stuit met nieuwe club op Dudelange; beladen affiche lonkt voor Celtic
Maandag, 19 juni 2017 om 13:15

Ruim twee weken nadat Real Madrid de Champions League wist te winnen, is de nieuwe editie alweer afgetrapt. In het Zwitserse Nyon werd geloot voor de eerste twee voorrondes van het kampioenenbal. Voor Mario Been wacht met APOEL Nicosia een tweeluik tegen de Luxemburgse kampioen F91 Dudelange, terwijl voor Celtic naar alle waarschijnlijkheid de beladen ontmoeting tegen het Noord-Ierse Linfield wacht.

De kampioen van Noord-Ierland moet dan wel de eerste kwalificatieronde overleven. Indien Linfield weet af te rekenen met SP La Fiorita uit San Marino, wacht een tweeluik tegen de kampioen van Schotland. Een pikant affiche, gezien de achtergrond van beide clubs. Celtic weet zich van oudsher gesteund door katholieken en Ierse nationalisten. Om die reden hebben the Hoops ook een grote achterban in Noord-Ierland. Linfield wordt van oudsher voornamelijk gesteund door het andere deel van de Noord-Ierse bevolking: de protestanten en unionisten. Om die reden onderhoudt Linfield ook een sterke band met Rangers FC, de aartsrivaal van Celtic.

Voor Mario Been, Boy Waterman en Lorenzo Ebecilio rolde een op papier makkelijke loting uit de koker. APOEL Nicosia moet zien af te rekenen met F91 Dudelange. Ook Virgil Misidjan en Jody Lukoki moeten met Ludogorets al in de tweede voorronde aan de slag. De Bulgaren moeten over twee wedstrijden zien af te rekenen met Zalgiris Vilnius, de kampioen van Litouwen.

Trepça '89 uit Kosovo maakt dit seizoen zijn debuut op het Europese podium. Voor de Kosovaren wacht een ontmoeting met Víkingur Gøta, de kampioen van Faeröer. Indien de debutant dit overleeft, speelt het in de ronde daarna tegen het IJslandse Hafnafjördur. Ajax stroomt pas in de derde voorronde in, terwijl kampioen Feyenoord direct geplaatst is voor het hoofdtoernooi van de Champions League.


 
Champions League
 
Celtic
 
Feyenoord
 
Ajax
 
Mario Been

Poll
Denk jij dat Ajax het hoofdtoernooi van de Champions League gaat halen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties