KNVB kiest vaste thuisbasis voor wedstrijden Jong Oranje
Maandag, 19 juni 2017 om 14:12

Jong Oranje gaat vanaf september de thuiswedstrijden afwerken op De Vijverberg. Het stadion van De Graafschap zal de komende twee jaar de vaste thuisbasis zijn voor de Nederlandse jeugdinternationals. Dat maakte de KNVB maandagmiddag bekend. Vooral de goede bereikbaarheid van het stadion en het natuurgras worden als belangrijke factoren genoemd.

Art Langeler, bondscoach van Jong Oranje, is blij met het besluit van de voetbalbond. "Vanuit de technische staf zijn wij blij met een vaste thuisbasis. Hiermee wordt een echt thuisgevoel gecreëerd waarbij de randvoorwaarden optimaal zijn ingevuld", aldus keuzeheer. "Aan ons om er alles aan te doen kwalificatie voor het EK 2019 in Italië af te dwingen."

Ook Peter Hofstede, technisch manager bij De Graafschap, kan zijn geluk niet op. "Jong Oranje op De Vijverberg, dat is fantastisch, voor de Achterhoek en voor De Graafschap. Naast onze eigen supporters, kunnen ook andere voetballiefhebbers hier komen genieten van de grootste talenten die het Nederlands voetbal momenteel kent. Wij verheugen ons enorm op deze samenwerking", aldus Hofstede.

De Graafschap investeert de komende tijd flink in nieuwe faciliteiten in het stadion, waaronder het toevoegen van LED lampen aan de stadionverlichting en WIFI voor alle bezoekers. Als de samenwerking tussen De Graafschap en de KNVB beide partijen bevalt, zal de duur van de afspraak worden verlengd naar 2021.

 
Nederland U21
 
De Graafschap
 
Art Langeler

Poll
Goede keuze van de KNVB?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties