Klaassen wil kunstje opnieuw flikken bij Everton: 'Prachtige ervaring'
Maandag, 19 juni 2017 om 14:32

Davy Klaassen kan niet wachten op zijn eerste minuten bij Everton. De aankoop van the Toffees weet dat het niveau in Engeland wel iets hoger ligt dan in de Eredivisie. Tegenover de officiële kanalen van de club praat de 24-jarige middenvelder over zijn verwachtingen bij de Engelse subtopper.

"De Premier League is de grootste competitie", vindt Klaassen. "Thuis heb ik de Engelse competitie ook altijd gevolgd. Iedereen in Nederland kijkt ernaar, voor ons is het de mooiste competitie. Maar de Nederlandse competitie kun je er niet mee vergelijken. Er zit een groot verschil in. We zullen zien hoe ik me ga aanpassen aan de Premier League."

Meer: ‘Trainerswissel heeft geen positieve uitwerking voor Davy Klaassen’ | Brands peinst over toekomst Klaassen: ‘Ik moet eerlijk zijn naar alle spelers’

De Nederlander hoopt net als afgelopen seizoen met Ajax de finale van de Europa League te bereiken, waar de Amsterdamse club met 2-0 verloor tegen Manchester United. De ploeg van Ronald Koeman heeft zich namelijk als zevende in de competitie geplaatst voor het Europese toernooi. "Het spelen van de finale van de Europa League was een fantastische ervaring", aldus de Oranje-international. "In het begin van het seizoen denk je misschien dat het niet het grootste toernooi is met het allerhoogste niveau. Maar hoe verder we kwamen, hoe mooier het werd. Als jong team hebben we toen veel geleerd. Of ik dit jaar de finale weer haal? Dat zou wel mooi zijn", aldus Klaassen.

 
Meer video's
 
Premier League
 
UEFA Europa League
 
Everton
 
Davy Klaassen

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties