'Davy Klaassen, een middelmatige middenvelder, is voor 27 miljoen verkocht'
Maandag, 19 juni 2017 om 17:10

De transfer van Davy Klaassen naar Everton werd afgelopen week afgerond. The Toffees telden maar liefst 27 miljoen euro neer voor de middenvelder, die in Engeland zo’n vier miljoen euro per jaar gaat verdienen. Jan Mulder zegt tegenover Het Laatste Nieuws dat hij vindt dat de Engelse clubs ‘gek geworden’ zijn.

"Er is nieuws over Davy Klaassen, een middelmatige middenvelder van Ajax. Davy is voor 27 miljoen en een salaris van 4 miljoen verkocht aan Everton, dat in één adem de onbekende doelman Pickford voor 35 miljoen euro vastlegde", zegt Mulder tegenover de Belgische krant. José Izquierdo van Club Brugge wordt afgelopen tijd ook in verband gebracht met een transfer en Mulder stelt dat de Belgische topclub ook makkelijk een groot bedrag over kan houden aan de aanvaller.

Meer: Hoe Klaassen van ‘major signing’ veranderde in ‘persona non grata’ bij Everton | ‘Ik heb geen kans om met Klaassen te spelen, omdat ik wil winnen’

"Hoeveel vraagt Club voor Izquierdo? Om en nabij de twintig miljoen. In dat verband viel de term 'de jackpot' eens. Ik denk even aan doelman Pickford en de 35 miljoen die trainer Ronald Koeman voor de ballenvanger neerlegde. In Engeland zijn ze compleet gek geworden", stelt de oud-voetballer en analist. "Iedereen wordt slapend rijk, behalve Joske en Club."

"Real Madrid vraagt 480 miljoen afkoopsom voor Cristiano Ronaldo als PSG of Manchester City hem willen hebben", vervolgt Mulder. "Het kan ook 780 zijn. Of 1 miljard 500. Kan allemaal worden opgehoest door de Chinees of de Sjeik. Ergens is het een fascinerende, zelfs leuke ontwikkeling waar alle spelers met mindere kwaliteiten dan Cristiano van profiteren."

 
Meer video's
 
Premier League
 
Everton
 
Ajax
 
Real Madrid
 
Davy Klaassen

Poll
Ben jij het met Jan Mulder eens?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties