Update: Vitesse bereikt akkoord met MLS-club over verkoop middenvelder
Dinsdag, 20 juni 2017 om 21:48

De laatste dagen van Valeri Qazaishvili bij Vitesse lijken geteld. De schaduwspits werd afgelopen voetbaljaargang al verhuurd aan Legia Warschau en ook komend seizoen lijkt er geen plek voor de Georgiër bij de Arnhemmers. San Jose Earthquakes wil de 24-jarige aanvaller annex middenvelder graag inlijven, meldt de Gelderlander.

Vorig jaar kwam de Georgisch international al met een vertrekwens, omdat hij 'toe was aan een nieuw avontuur'. Legia Warschau huurde de aanvaller vervolgens voor een jaar en bedong daarbij een optie tot koop. Qazaishvili kon de clubleiding echter niet overtuigen en mocht na afloop van het seizoen weer terug naar Arnhem.

Nu lonkt dus een Amerikaans avontuur voor Qazishvili, die zes seizoenen bij Vitesse heeft gespeeld en nog een contract heeft tot medio 2018. De San Jose Earthquakes hebben zich gemeld in de Gelderse hoofdstad om de behendige Georgiër over te nemen. De club uit de Major League Soccer wil de overgang snel afronden.

Update 20 juni 21:48 uur - Vitesse bereikt akkoord met MLS-club over verkoop middenvelder
Valeri Qazaishvili is op weg naar de Major League Soccer (MLS). Algemeen directeur Joost de Wit laat dinsdagavond aan Omroep Gelderland weten dat Vitesse een akkoord heeft bereikt met het Amerikaanse San Jose Earthquakes over de verkoop van de Georgische middenvelder. Qazaishvili, 24 jaar, streek in de zomer van 2011 neer in Arnhem en was met name in de seizoenen 2014/2015 en 2015/16 regelmatig basisspeler. De afgelopen voetbaljaargang kwam hij op huurbasis uit voor Legia Warschau en nu lonkt dus een definitief vertrek voor Vako, die nog een contract tot medio 2018 had bij Vitesse.

 
Major League Soccer
 
San Jose Earthquakes
 
Vitesse
 
Valeri Qazaishvili

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties