Zivkovic ziet concurrent voor miljoenen naar Wolfsburg verkassen
Maandag, 19 juni 2017 om 17:30

Landry Dimata mag zich vanaf vandaag speler van VfL Wolfsburg noemen. De negentienjarige spits gaat voor tien miljoen euro van KV Oostende naar de Bundesliga. Zijn vertrek betekent de grootste uitgaande transfer uit de geschiedenis van de Belgische club.

Oostende plukte de jonge aanvaller vorig seizoen voor slechts vijfhonderdduizend euro weg uit de beloftes van Standard Luik. De Congolese Belg maakte afgelopen jaargang een indrukwekkende groei door en werd met twaalf goals en drie assists in de competitie benoemd tot 'Belofte van het Jaar'. De kustclub heeft de vervanger al in huis: vrijdagavond nam de club Richairo Zivkovic over van Ajax.

Dimata heeft een contract voor vier jaar getekend bij de Volkswagenclub. De jongeling is dankbaar voor de kans die Wolfsburg hem schenkt. "De switch van het Belgische naar het Duitse voetbal is een grote. Ik zal met veel topspelers spelen en zal veel opsteken", laat Dimata weten op de clubwebsite van Wolfsburg. Ook Olaf Rebbe, sportief directeur bij Wolfsburg, is blij met de samenwerking. "Dimata is een jonge, veelzijdige aanvaller met veel potentie. Hij is heel snel en heel vastberaden. Hij gaat zich hier goed ontwikkelen", aldus Rebbe.

 
1. Bundesliga
 
VfL Wolfsburg
 
KV Oostende
 
Nany Dimata
 
Richairo Zivkovic

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties