'Dan moet je je afvragen of Van Persie nog wel zo goed is'
Maandag, 19 juni 2017 om 18:22

Cor Pot is enthousiast over het idee dat Robin van Persie mogelijk terugkeert bij Feyenoord. Pot was het afgelopen seizoen werkzaam als assistent van Dick Advocaat bij Fenerbahçe, de club waar Van Persie zijn kunsten vertoont. Daar zag hij een gretige spits die ook belangrijk kan zijn voor de club uit Rotterdam-Zuid.

"Ik heb zulke mooie dingen van hem gezien op de trainingen", aldus Pot tegenover RTV Rijnmond. "Ook in de belangrijke wedstrijden stond Van Persie er. Als hij fit is, is hij nog steeds geweldig. Maar ook buiten het veld kan hij een toegevoegde waarde zijn voor de jonge jongens."

Geert den Ouden, oud-spits van onder andere Excelsior, ADO Den Haag en De Graafschap, weet niet of de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal een versterking is voor Feyenoord. "Van Persie heeft het afgelopen seizoen niet alles gespeeld bij Fenerbahçe. Dan moet je je afvragen of je nog wel zo goed bent." Ook de positie van de Rotterdammer is voor Den Ouden een vraagteken. "Waar ga je hem opstellen in een 4-3-3-systeem. Op 10?"

Naast Van Persie wordt ook Jean-Paul Boëtius genoemd als mogelijke versterking. Den Ouden ziet de komst van de vleugelspeler wel zitten. "In het 4-3-3-systeem dat Feyenoord speelt, heb je behoefte aan een speler die goede voorzetten kan afleveren", aldus Den Ouden. "Vergeleken met Eljero Elia is Boëtius daar beter in." Pot heeft echter zijn twijfels bij de voormalig Feyenoorder. "Hij was een talentvolle jongen, maar dat kon hij bij FC Basel ook niet waarmaken."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Fenerbah├že
 
ADO Den Haag
 
De Graafschap

Poll
Is Robin van Persie nog goed genoeg voor Feyenoord?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties