'Bosz moet vrezen voor vertrek sterspeler na serieuze interesse Barcelona'
Maandag, 19 juni 2017 om 20:12

Peter Bosz verbond zich aan het begin van deze maand aan Borussia Dortmund en de trainer lijkt al direct te moeten vrezen voor een vertrek van een van zijn sterspelers. De Franse sportkrant L'Équipe meldt maandagavond dat die Borussen spoedig een bod van Barcelona op Ousmane Dembélé kunnen verwachten.

Dembélé werd vorige zomer voor ongeveer vijftien miljoen euro door Dortmund opgepikt bij Stade Rennes en beleefde een indrukwekkend debuutjaar in Duitsland. De twintigjarige vleugelaanvaller was in totaal goed voor 10 doelpunten en liefst 21 assists en groeide zelfs uit tot international van Frankrijk. Vorige week was hij in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Engeland (3-2 overwinning) voor het eerst trefzeker voor Les Bleus.

Meer: Weidenfeller haalt uit naar Dembélé: ‘Dan heb je gewoon geen manieren’

Dembélé ligt nog tot de zomer van 2021 vast in het Signal Iduna Park, hetgeen de onderhandelingspositie van Dortmund ijzersterk maakt. De Duitse grootmacht zou de beloftevolle Fransman op tachtig miljoen euro taxeren en hoopt geïnteresseerde partijen daarmee af te schrikken. Naast Barcelona zou ook Manchester United bijzonder gecharmeerd zijn van Dembélé, al zou de belangstelling vanuit Spanje het concreetst zijn.

 
Meer video's
 
Borussia Dortmund
 
Barcelona
 
Manchester United
 
Stade Rennes
 
Ousmane Dembèlé

Poll
Is Ousmane Dembélé goed genoeg voor Barcelona?
Ja
Nee
Ik twijfel
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties