Mysterieus PSV bereikt akkoord en rondt deal Lozano 'helemaal zelf' af
Maandag, 19 juni 2017 om 19:25

PSV heeft zich definitief versterkt met Hirving Rodrigo Lozano Bahena. De 21-jarige buitenspeler komt over van het Mexicaanse Pachuca. Hij gaat een contract tekenen tot de zomer van 2023. Meer details maakt PSV vooralsnog niet bekend. Het lijkt er volgens het Eindhovens Dagblad op dat PSV de deal 'helemaal zelf' heeft afgerond, zonder hulp van bijvoorbeeld Manchester City.

Het is onduidelijk hoeveel de Eindhovense club betaalt en welk deel van de transferrechten men in handen krijgt. Wel is bekend dat PSV rond is met zowel Pachuca als Lozano zelf. De transfer werd maandagavond op creatieve wijze aangekondigd via sociale media. Op het Twitter-account van de Eindhovenaren verscheen een video vanaf een vliegveld, waarop vluchten te zien waren die rond het middaguur zijn vertrokken. Onder de lijst met bestemmingen bevond zich Moskou. In Rusland vindt momenteel de Confederations Cup plaats en Lozano is op dat toernooi actief met Mexico. Eerder op de maandag rondde hij de medische keuring af na een bliksembezoek aan Nederland.

Meer: Lozano verwerft heldenrol: ‘Het is het belangrijkste doelpunt ooit’ | Lozano getipt als revelatie van het WK: ‘Ik weet waartoe hij in staat is’

Lozano is een vleugelaanvaller die uit de jeugdopleiding van Pachuca komt en er tot dusverre 133 wedstrijden in het eerste elftal voor speelde. Daarin kwam Chucky tot 41 doelpunten en 28 assists. De voorhoedespeler had nog een contract tot medio 2020 en naast PSV hadden ook clubs als Celta de Vigo, Real Sociedad en Benfica naar verluidt belangstelling. Aanvankelijk gingen geruchten dat Manchester City de helft zou betalen en de international vervolgens zou stallen bij PSV, maar daar lijkt dus geen sprake van.

 
Eredivisie
 
PSV
 
Hirving Lozano

Poll
Een goede versterking voor PSV?
Dat denk ik wel
Dat denk ik niet
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties