'PSV wordt volledig eigenaar van Lozano, fors doorverkooppercentage'
Maandag, 19 juni 2017 om 20:45

PSV heeft zich volgens het Eindhovens Dagblad verzekerd van honderd procent van de eigendomsrechten van Hirving Lozano. Bij een eventuele volgende transfer moeten de Eindhovenaren wel een 'fors' percentage afstaan aan het Mexicaanse Pachuca. Die informatie heeft de krant van een bron bij PSV ontvangen. Om hoeveel procent het precies gaat, is niet duidelijk.

Na de bekendmaking van de transfer bevestigde technisch manager Marcel Brands al dat hij 'creatief' heeft moeten opereren. Dinsdag komt de beleidsbepaler met nadere toelichting. "Ik ben blij dat het uiteindelijk gelukt is. We zijn meer dan zes maanden met deze transfer bezig geweest", gaf Brands reeds aan.

Meer: ‘Het zou wel een statement van PSV zijn om die titel in zo'n topper te pakken’ | ‘Als ik bij PSV was gebleven, was ik denk ik Eredivisie-topscorer geweest’

Als PSV inderdaad de volledige eigendomsrechten bezit, kan dat duiden op een relatief hoge transfersom. De 21-jarige Lozano heeft zijn jawoord gegeven aan een zesjarig contract in Eindhoven. Hij doorstond maandag de medische keuring tijdens een bliksembezoek aan Nederland en signeert zijn nieuwe verbintenis zodra hij terugkeert van de Confederations Cup.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
PSV
 
Hirving Lozano
 
Marcel Brands
 
Marcel Brands

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties