Update: Modeste verkast dag voor uitspraak van de rechter tóch naar China
Woensdag, 12 juli 2017 om 20:22

De kogel is door de kerk: Anthony Modeste gaat bij Tianjin Quanjian aan de slag, zo verzekert BILD maandagavond. De transfermarkt in China opende maandag officieel haar deuren en volgens de doorgaans goed ingevoerde Duitse krant zal 1. FC Köln een dezer dagen de langverwachte transfer van de aanvaller wereldkundig maken.

Het vertrek van Modeste is voor FC Köln in sportief opzicht een hard gelag, maar Tianjin Quanjin betaalt grof geld voor de 29-jarige aanvaller uit Frankrijk. De club uit Keulen kan een bedrag van 35 miljoen euro tegemoet zien. Modeste zelf, die een jaar geleden een nieuw contract tot medio 2021 ondertekende en voor 2,5 miljoen euro per annum op de loonlijst staat, gaat in China tien miljoen euro per jaar verdienen.

Modeste beleeft in het tenue van FC Köln de beste jaren uit zijn loopbaan. De Franse aanvaller was in zijn tijd bij Bastia en TSG Hoffenheim weliswaar regelmatig trefzeker, maar in Keulen steeg zijn doelpuntenproductie aanzienlijk: in zijn eerste seizoen liep hij keurig één op twee, 18 goals in 36 officiële duels, en in de afgelopen voetbaljaargang was hij niet te stoppen: 27 treffers in 35 officiële duels.

Technisch directeur Jörg Schmadtke en financieel directeur Alexander Wehrle spraken afgelopen weekeinde op Ibiza met een delegatie van Tianjin Quanjian, dat Fabio Cannavaro als coach heeft en verder over spelers als Axel Witsel en Alexandre Pato beschikt. Met Modeste, die in China zonder zijn vrouw en kinderen aan de slag zal gaan, hoopt Tianjin Quanjian op sportieve voorspoed. Na dertien speeldagen staat de club op een zesde plaats, met slechts vijftien doelpunten voor.

Update 29 juni 00.15 uur - FC Köln breekt onderhandelingen over recordtransfer af
De miljoenentransfer van Anthony Modeste naar Tianjin Quanjian lijkt voorlopig van de baan. 1. FC Köln heeft woensdagavond via een officiële verklaring laten weten dat het de onderhandelingen met de Chinese club over een overstap van 35 miljoen euro voorlopig heeft stopgezet. Die Geissböcke hebben geen akkoord weten te bereiken over de verkoop van de 29-jarige Fransman, die nog een contract tot medio 2021 heeft.

Update 11 juli 17.41 uur – Modeste klaagt FC Köln aan na mislukte transfer naar China
Anthony Modeste heeft zijn club 1. FC Köln aangeklaagd. De Duitsers lieten de 29-jarige Franse aanvaller thuis omdat hij met een transfer naar de Chinese club Tianjin Quanjian bezig was. De overgang ketste echter eerder af en daarom eist Modeste nu via de rechter toegang tot de training. FC Köln is momenteel op trainingskamp in Oostenrijk. De rechter doet donderdag uitspraak.

Update 12 juli 20.22 uur - Modeste verkast na transfersoap tóch naar Chinese Super League
Anthony Modeste maakt toch de overstap van 1. FC Köln naar Tianjin Quanjian. De Bundesliga-club maakt dat woensdagavond bekend op het digitale thuis. De transfer, waarmee naar schatting 35 miljoen euro gemoeid is, leek aanvankelijk in het water te vallen. Woensdag klaagde Modeste zijn Duitse werkgever aan om hem terug te laten keren op het trainingsveld; de rechter zou donderdag uitspraak doen. Dat lijkt nu overbodig.

 
1. Bundesliga
 
1. FC Köln
 
Anthony Modeste
 
Alexandre Pato
 
Fabio Cannavaro

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties