B-team Mexico worstelt zich met moeite voorbij dapper Nieuw-Zeeland

De Mexicaanse bondscoach Juan Carlos Osorio had zijn elftal bijna volledig omgegooid ten opzichte van de wedstrijd tegen Portugal, die in 2-2 eindigde. Onder meer Javier Hernández, Carlos Vela, Héctor Moreno, Andrés Guardado en Hector Herrera begonnen op de bank tegen Nieuw-Zeeland. Waarschijnlijk dacht Osorio dat de All Whites ook wel met een B-team te verslaan zouden zijn, maar dat viel toch vies tegen.

Mexico had het in de eerste helft lastig met het stugge Nieuw-Zeeland. Via Giovani dos Santos en Oribe Peralta kregen de Mexicanen ook wel wat kansen, maar die kreeg de tegenstander net zo goed. Zo werd Tommy Smith ternauwernood afgestopt in kansrijke positie door Diego Reyes. Op slag van rust was het wel raak voor Nieuw-Zeeland. Chris Wood profiteerde van defensief geklungel bij de Mexicanen en tekende voor de derde Nieuw-Zeelandse treffer ooit op de Confederations Cup. Voor rust had de spits van Leeds United nog twee grote kansen om tot scoren te komen.

Ook na rust had Wood de 0-2 op zijn schoen, maar hij was niet koelbloedig voor het doel. Een Nieuw-Zeelands doelpunt was op dat moment behoorlijk tegen de verhoudingen in geweest, want Mexico begon furieus aan de tweede helft. Kansen voor Javier Aquino, Dos Santos en Marco Fabian leidde nog niet tot de gelijkmaker, totdat Raúl Jiménez na 54 minuten spelen toesloeg. Het voorbereidende werk was van Aquino, die in de tweede helft niet te stoppen was, waarna Jiménez vanuit de draai de bal in de kruising mikte: 1-1.

Het zou uiteindelijk tot de 73e minuut duren totdat Mexico de voorsprong wist te pakken. Opnieuw was Aquino ongrijpbaar op de linkerflank, waarna hij de bal afleverde bij Peralta. Hij faalde niet vanuit kansrijke positie en schoot de bevrijdende 2-1 binnen. Jürgen Damm had de wedstrijd snel daarna al in het slot kunnen gooien, maar zijn schot ging over. In de slotfase had PEC Zwolle-middenvelder Ryan Thomas Nieuw-Zeeland nog op gelijke hoogte kunnen brengen, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Tommy Smith voorkwam kort voor tijd nog dat Jiménez voor de 3-1 zorgde door de bal van de lijn te halen.

In de blessuretijd moest videoscheidsrechter er nog aan te pas komen na een opstootje. Michael Boxall werd vastgehouden, zette een flinke sliding in en kreeg het daarna aan de stok met Herrera. Na enkele minuten deelde de Gambiaanse leidsman Bakary Gassama uiteindelijk drie gele kaarten uit: aan Boxall, Herrera en Reyes. In de 2-1 stand kwam in de slotminuten geen verandering meer, ondanks een poging van Damm.