Jong Engeland speelt gastland van de mat en bereikt halve finale

De Polen hadden de eerste helft vrijwel niets in te brengen. The Three Lions domineerden het spel en kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong: na zes minuten keek Jong Polen al tegen een achterstand aan door een goal van Demarai Gray. Na een slimme pass van Ben Chilwell kon de twintigjarige aanvaller van Leicester City met een krachtig schot zijn ploeg op 1-0 zetten. De Engelsen creëerden in de loop van de eerste helft nog veel meer kansen, maar stuitten regelmatig op keeper Jakub Wrabel.

De Polen kwamen in het tweede bedrijf beter voor de dag, maar werden nog steeds bij tijd en wijle overklast door de Engelsen. De ploeg van Boothroyd verdubbelde na 68 minuten de voorsprong na een flitsende counter. Na goed voorbereidend werk van Gray kon invaller Jacob Murphy de bal eenvoudig achter Wrabel deponeren. Na de 2-0 kon konden de Polen al helemaal geen vuist meer maken en liepen zij nog tegen een rode kaart (Jan Bednarek) en de 3-0 van Lewis Baker (strafschop) aan.