Update: Pröpper levert hoofdprijs op na akkoord met Brighton
Zondag, 6 augustus 2017 om 18:40

Davy Pröpper lijkt zijn loopbaan voort te zetten in de Premier League. Diverse Engelse media en De Telegraaf claimen dat promovendus Brighton & Hove Albion een akkoord nadert met PSV over een overgang van de 25-jarige middenvelder. Pröpper ontbrak zondagmiddag al in de wedstrijdselectie van de Eindhovenaren voor het oefenduel met FC Augsburg.

Brighton zou de komst van de vijfvoudig Oranje-international nog binnen 48 uur willen afronden, zo weet de Daily Mail te melden. Volgens de Britse tabloid is er een som van zo'n vier miljoen euro met de overgang gemoeid. De gesprekken tussen de Premier League-nieuwkomer en PSV zouden zich reeds in een vergevorderd stadium bevinden. PSV lijkt na de vroegtijdige eliminatie door NK Osijek in de Europa League gedwongen om een of meerdere spelers te verkopen, teneinde een gat van vijf miljoen euro in de begroting te dichten.

Pröpper staat zodoende na acht seizoenen voor een vertrek uit de Eredivisie. Hij debuteerde in januari 2010 in het betaald voetbal namens Vitesse en stapte in de zomer van 2015 voor een bedrag van vierenhalf miljoen euro over naar PSV.  De spelmaker was begin dit jaar al dicht bij een overstap naar Zenit Sint-Petersburg, maar die transfer ketste toen af. Brighton zou Pröpper maandag al medisch willen keuren. Zijn contract in het Philips Stadion loopt nog door tot halverwege 2020.

Update 6 augustus 18.35 uur –Pröpper levert PSV hoofdprijs op na akkoord met Brighton
PSV heeft een akkoord bereikt met Brighton & Hove Albion over de transfer van Davy Pröpper, zo meldt het Eindhovens Dagblad zondagavond. De middenvelder levert PSV rond de vijftien miljoen euro op. Pröpper moet nog wel tot een persoonlijk akkoord komen. PSV wil geen exacte bedragen noemen, maar technisch manager Marcel Brands bevestigt dat de clubs er zelf wel uit zijn. Afgelopen winter meldde Zenit Sint-Petersburg zich voor Pröpper en had toen vijftien miljoen euro voor hem over. "In die richting moet je het ongeveer zoeken, qua prijs", zegt Brands.

 
Premier League
 
Brighton & Hove Albion
 
PSV
 
FC Augsburg
 
Davy Pröpper

Poll
Een mooie vervolgstap voor Davy Pröpper?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties