Ajax betaalt miljoenen voor nieuwe rechtsback uit Colombia
Dinsdag, 8 augustus 2017 om 23:45

Ajax heeft een nieuwe rechtsback uit Colombia aangetrokken. Deportivo Cali maakt althans via de officiële kanalen bekend dat Luis Manuel Orejuela voor een bedrag van 3,65 miljoen euro de overstap naar Amsterdam maakt. Orejuela zal in de komende dagen een medische keuring ondergaan en de laatste formaliteiten afronden.

Orejuela, 21 jaar, voegde zich in 2012 bij Deportivo Cali, waar hij in augustus 2013 zijn debuut in de hoofdmacht maakte. De rechterverdediger brak een jaar geleden definitief door en had een belangrijk aandeel in de tweede plaats in het Torneo Clausura 2016. Dat leidde nog niet tot een oproep voor het Colombiaanse elftal. Bij Ajax zal hij de concurrentie met Joël Veltman aangaan.

Meer: ‘Ajax bereikt mondeling akkoord en breekt twee contracten open’

Na het vertrek van Jairo Riedewald, Kenny Tete en Heiko Westermann zat Ajax behoorlijk krap in de verdedigers. Marcel Keizer gaf al meerdere malen aan dat hij er graag een defensieve kracht bij wilde hebben. Mateo Barac, een centrumverdediger annex linksback van NK Osijek, zal zich deze week ook aan Ajax verbinden.

Orejuela is de derde Colombiaan in de selectie van Ajax. Vorig jaar kwamen Davinson Sánchez en Mateo Cassierra al naar Amsterdam vanuit het Zuid-Amerikaanse land. Cassierra speelde voordat hij naar Ajax kwam ook voor Deportivo Cali.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Marcel Keizer
 
Kenny Tete
 
Heiko Westermann

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties