Heerenveen bevestigt deal met Ajax: 'Het is enorm jammer'
Vrijdag, 11 augustus 2017 om 13:56

Ajax heeft zich weten te versterken met Dennis Johnsen van sc Heerenveen, zo bevestigt de Friese club. De aanvaller van Heerenveen stond al lange tijd in de belangstelling van de Amsterdammers en kost Ajax volgens Omrop Fryslan twee miljoen euro. Over de transfersom doet Heerenveen geen uitlatingen.

Johnsen moet alleen nog medisch gekeurd worden. Zijn vertrek betekent een groot verlies voor Heerenveen, aangezien de club veel potentie zag in de Noorse buitenspeler. Daarbij is ook de verwachting dat de Eredivisionist spoedig afscheid gaat nemen van Sam Larsson. De Zweed wordt al weken hevig gelinkt met een transfer naar Celta de Vigo, maar van een overgang is nog geen sprake.

Johnsen werd naar verluidt gezien als ideale vervanger van Larsson, mocht de spelmaker Friesland inderdaad verlaten. De Noor, die in 2015 overkwam van Rosenborg BK en een contract tot medio 2018 had, liet in de voorbereiding namelijk een goede indruk achter bij trainer Jurgen Streppel. Omrop Fryslân meldde een maand geleden al dat Heerenveen moest rekenen op een vertrek van negentienjarige linksbuiten naar Ajax.

Technisch manager Gerry Hamstra betreurt de transfer. "Het is enorm jammer dat een talent als Dennis vertrekt, nog voordat hij zijn debuut heeft gemaakt", zegt hij op de website van Heerenveen. "Als club hebben we er alles aan gedaan om hem te behouden, maar helaas bleek dit niet mogelijk. Hoewel we hem liever langer in Friesland hadden zien spelen, wensen wij hem het allerbeste toe bij Ajax."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
sc Heerenveen
 
Dennis Johnsen

Poll
Is Dennis Johnsen een goede aankoop van Ajax?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties