Cocu: 'Hij had zich vandaag al onsterfelijk kunnen maken in Eindhoven'
Zaterdag, 12 augustus 2017 om 22:00

Hirving Lozano heeft een tumultueuze debuutwedstrijd achter de rug in de Eredivisie. De miljoenenaankoop bracht PSV na een goede individuele actie op 1-1 tegen AZ, maar miste meerdere grote kansen om nog meer doelpunten te maken. Phillip Cocu is te spreken over het optreden van Lozano en erkent tegelijkertijd dat er meer in zat.

"Hij had zich vandaag al onsterfelijk kunnen maken in Eindhoven", geeft Cocu aan voor de camera van FOX Sports. Het zat Lozano vooral in de eerste helft niet mee. Hij schoot van dichtbij voorlangs met zijn zwakkere linkerbeen, zag Jonas Svensson een miraculeuze redding op zijn schot verrichten en trof de lat. "Maar je ziet wel welke specifieke kwaliteiten hij heeft, met zijn individuele actie en zijn diepgang", aldus Cocu.

Meer: Lozano verwerft heldenrol: ‘Het is het belangrijkste doelpunt ooit’ | Lozano getipt als revelatie van het WK: ‘Ik weet waartoe hij in staat is’

"De oefenmeester stipt aan dat Lozano zich snel aanpast, Engelse les volgt en 'middenin de groep' staat. "Hij heeft zich in een razendsnel tempo moeten aanpassen, terwijl dat niet zo eenvoudig is en doet het dus hartstikke goed. Hij kan alleen maar beter worden", verwacht de trainer. " Via de officiële kanalen van PSV zegt Cocu bovendien dat hij genoot van zijn ploeg en van de wedstrijd. Het tempo lag hoog en PSV en AZ maakten er een aantrekkelijk duel van.

"Complimenten voor mijn team. Ze bleven erin geloven en gaan", zag Cocu tot zijn tevredenheid. "Ook complimenten aan het publiek voor de steun. Het was een wedstrijd met veel beleving, strijd en aanvallend voetbal aan beide kanten. Dan krijg je een fantastische wedstrijd. Het is uiteindelijk ook een overwinning met spektakel. Een goede wedstrijd en een start met drie punten."

 
Eredivisie
 
PSV
 
AZ
 
Hirving Lozano
 
Phillip Cocu

>
Eredivisie
PSV
3
2
AZ
Zaterdag, 12 augustus 2017 om 18:30
Poll
Verwacht je dit seizoen meer dan tien doelpunten voor Hirving Lozano?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
14:40
14:40
'Fenerbahçe wil Cocu laten beschikken over Van Ginkel, Janssen en Wilshere'
2
   
14:27
14:27
AZ deelt contract tot medio 2023 uit: 'Ik speel hier sinds mijn tiende'
0
   
14:14
14:14
'Dopingzondaar' blijft Russische ploeg achtervolgen tijdens WK
5
   
14:00
14:00
In de wandelgangen: Chelsea wil voldoen aan afkoopsom van 38 miljoen
2
   
13:50
13:50
Atlético langer door met 'een van meest geliefde spelers': 'Maakt me trots'
1
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties