Heerenveen legt beslag op koppositie dankzij schitterende doelpunten

Heerenveen was op dat moment de bovenliggende partij, maar moest na de openingstreffer toezien hoe Willem II steeds beter in de wedstrijd kwam. De thuisploeg bleef vrij eenvoudig op de been in de eerste helft, maar incasseerde op slag van rust toch nog de gelijkmaker. Stijn Schaars mocht op een meter of 25 van het doel aaleggen voor een vrije trap en legde het leder vervolgens fraai in de kruising, achter Timon Wellenreuther.

Het doelpunt leek als doping te werken voor de Friezen. Nadat Reza Ghoochannejhad vlak na rust nog een enorme kopkans om zeep had geholpen, tekende Yuki Kobayashi op het uur alsnog voor de 1-2 met een fraai afstandsschot. Willem II weigerde zich daarna echter zomaar gewonnen te geven en perste er toch nog een slotoffensief uit. Heerenveen hield uiteindelijk echter stand doordat onder meer Daniel Crowley in blessuretijd nog op Martin Hansen stuitte.

Verwacht jij dat sc Heerenveen dit seizoen een rol van betekenis kan spelen in de top van de Eredivisie?