Update: Nederland definitief in Divisie A van de Nations League
Woensdag, 11 oktober 2017 om 11:30

Het Nederlands elftal lijkt zeker van een plek in Divisie A van de Nations League. Door de 2-0 zege op Zweden meldt Oranje zich in de divisie met de sterkste landen: Duitsland, Portugal, België, Spanje, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Italië, Polen, Kroatië en IJsland. De divisie wordt verdeeld in vier poules, dus Oranje komt terecht in een groep met twee andere landen Op 24 januari 2018 vindt de loting plaats.

De groepswedstrijden van de Nations League worden tussen september en november 2018 afgewerkt. In elke divisie wordt één EK 2020-ticket verdeeld. Van de 24 deelnemers plaatsen 20 zich via de reguliere kwalificatiecyclus en de overige 4 deelnemers zijn dus afkomstig uit de Nations League. De poulewinnaars binnen een divisie gaan de strijd met elkaar aan om één plaatsbewijs voor het EK. In Divisie A, waarin dus vier poulewinnaars zijn, gebeurt dat in een halve finale en een finale. Die wedstrijden vinden pas plaats in maart 2020.

Indien de nummer één van een poule zich al via de reguliere kwalificatiereeks heeft geplaatst, mag de nummer twee deelnemen aan de eindstrijd voor een EK-ticket. In het uiterste geval, als er minder dan vier teams overblijven uit een divisie die zich nog niet plaatsten voor het toernooi, wordt de UEFA-ranking gebruikt om ploegen uit andere divisies uit te nodigen. Oranje speelt in de sterkste divisie, maar ook Divisie D levert dus minstens één EK-deelnemer. In de lagere divisies wordt bovendien gestreden om promotie en degradatie.

Update 11 oktober 11.30 uur - Nederland definitief in Divisie A van de Nations League
Nederland is definitief ingedeeld in Divisie A, de groep met de beste landen van Europa, zo bevestigt de UEFA woensdag. Oranje is in de hoogste pot van de Nations League ingedeeld mede vanwege de 2-0 winst die Nederland boekte op Zweden dinsdagavond (2-0). Door de zege op de Scandinaviërs heeft Oranje Wales naar Divisie B verwezen, zo meldt de Europese voetbalbond. Op 24 januari vindt de loting voor de nieuwe competitie plaats.

Divisie A: Duitsland, Portugal, België, Spanje, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Italië, Polen, Kroatië, IJsland en Nederland.

Divisie B: Rusland, Noord-Ierland, Slowakije, Zweden, Wales, Oekraïne, Bosnië-Herzegovina, Oostenrijk, Turkije, Ierland, Denemarken en Hongarije.

Divisie C: Slovenië, Albanië, Montenegro, Servië, Schotland, Tsjechië, Roemenië, Griekenland, Bulgarije, Israel, Noorwegen, Cyprus, Finland, Estland en Azerbeidzjan

Divisie D: Litouwen, Wit-Rusland, Georgië, Armenië, Macedonië, Faeröer, Luxemburg, Letland, Moldavië, Kazachstan, Liechtenstein, Andorra, Malta, Kosovo, San Marino en Gibraltar

 
Meer video's
 
Kwalificatie WK - Europa
 
Nederland
 
Zweden
 
Dick Advocaat

>
WC Qualification Europe
Nederland
2
0
Zweden
Dinsdag, 10 oktober 2017 om 20:45
Poll
Is het positief dat Oranje in Divisie A speelt?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
19:45
19:45
Live meepraten in de Eredivisie: ADO Den Haag - Willem II
1
   
19:35
19:35
Meespelen Mauro Júnior lijkt garantie voor zege PSV op Heerenveen
23
   
19:21
19:21
ADO stelt voormalig minister aan als voorzitter: 'Een erkend topbestuurder'
3
   
19:10
19:10
'Hackers eisen miljoen euro van Benfica en bieden informatie over rivalen aan'
2
   
18:56
18:56
Fenerbahçe meldt zich naast Galatasaray na zege op degradatiekandidaat
5
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties