'Cocu heeft me meegenomen en daar blijf ik hem voor altijd dankbaar voor'
Donderdag, 12 oktober 2017 om 12:40

Clint Leemans doorliep de gehele jeugdopleiding van PSV en werd gezien als groot talent, maar redde het uiteindelijk niet. Tegenwoordig verdient hij zijn brood als voetballer van VVV-Venlo. Met zijn huidige werkgever staat hij het komende weekeinde tegenover PSV.

De 22-jarige middenvelder was dit seizoen al goed voor vier doelpunten. Mede door zijn inbreng is VVV terug te vinden op een keurige zevende plaats. "Wij gaan echt nog wel een paar keer verliezen hoor", zegt Leemans tegenover het Eindhovens Dagblad. "Maar wat we nu mee kunnen pakken, pakken we natuurlijk. Ik vind het niet onverdiend dat we zo hoog staan."

Meer: ‘Isimat-Mirin mag je rustig een plaatsje op de bank geven hoor’ | ‘Ik had een PSV-kamer, maar die is nu wel gerenoveerd natuurlijk’

Leemans vertrok in 2016 bij PSV en groeide in Venlo uit tot een vaste waarde. Dat hij niet is geslaagd in Eindhoven, neemt hij niemand kwalijk. "Trainer Phillip Cocu heeft me bij PSV meegenomen op trainingskampen van het eerste elftal en daar blijf ik hem voor altijd dankbaar voor. Ik had Andrés Guardado en Jorrit Hendrix voor me. Dan moet je op een gegeven moment je knopen tellen."

Leemans hoopt zijn oude club zondag pijn te doen, ook al is zijn liefde voor PSV nog groot. "Ik hou van Eindhoven en mijn huidige vrienden speelden vroeger samen met me bij PSV. Allemaal redenen om twee keer per jaar van ze te winnen en de andere 32 keer mogen ze van mij 96 punten pakken. Ik ga voor elke millimeter en tegen PSV al helemaal. Natuurlijk."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
VVV-Venlo
 
PSV
 
Phillip Cocu
 
Jorrit Hendrix

>
Eredivisie
VVV-Venlo
2
5
PSV
Zondag, 15 oktober 2017 om 14:30
Meer nieuws
   
07:30
07:30
'Als we deze strijdlust zondag tonen, kunnen we Ajax verslaan'
0
   
07:15
07:15
Aanstelling Klassieker leidt tot verbazing: 'Hij had al gekke situatie'
1
   
07:00
07:00
'Waarom zou je een buitenlander moeten halen? En wie wil dan?'
2
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Barcelona moet minimaal 29 miljoen euro betalen
5
   
00:00
00:00
'Ik probeerde dat als jochie al na te doen, sinds Robben bij Chelsea speelde'
5
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties