Chelsea komt goed weg tegen Everton en bekert door dankzij reservedoelman

In een povere eerste helft waren de kansen schaars voor beide ploegen. Everton liet het balbezit aan de thuisploeg, maar die kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Het mocht dan ook geen verrassing heten dat de 1-0 viel uit een standaardsituatie. Na een kort genomen hoekschop legde Charly Musonda de bal met veel gevoel bij de tweede paal, waar Antonio Rüdige geheel vrijstaand kon binnenkoppen.

In de tweede helft kropen de bezoekers iets meer uit hun schulp, wat leidde tot kansen voor Wayne Rooney en Aaron Lennon. Zij vonden Willy Caballero echter op hun weg. De doelman redde daarna nogmaals fraai op pogingen van Phil Jagielka en Kevin Mirallas, alvorens Ademola Lookman het aluminium trof. Everton maakte aanspraak op de gelijkmaker, maar moest toezien hoe Willian in de derde minuut van de blessuretijd voor de 2-0 tekende na een combinatie met Cesc Fàbregas. De aansluitingstreffer van Dominic Calvert-Lewin kwam te laat voor Everton.