Atlético treurt in Londen; frustratie van Roma maakt plaats voor vreugde

Chelsea - Atlético Madrid 1-1
Het team van Simeone startte met veel intensiteit aan de wedstrijd op Stamford Bridge en zette in de openingsfase ook goed druk. Naarmate de eerste helft vorderde, groeiden de Londenaren echter in de wedstrijd. Het was aan Jan Oblak te danken dat Atlético zonder tegendoelpunt(en) het rustsignaal haalde, terwijl Thibaut Courtois amper in actie hoefde te komen. Na 22 minuten spelen hield de Sloveen Álvaro Morata van het scoren af en een kwartier later zette hij zijn hand op spectaculaire wijze tegen een goed gemikte inzet van Davide Zappacosta. Atlético kwam zodoende weliswaar zonder kleerscheuren uit de eerste helft, maar wist tegelijkertijd dat men niets had aan een gelijkspel.

De wedstrijd kon in de eerste tien minuten na rust alle kanten op. Chelsea kwam veel beter uit de startblokken, maar stuitte voortdurend op Oblak. Een inzet van Filipe Luis ging echter tegen de paal en de rebound van Koke was een prooi voor Courtois. In de 55e minuut nam Atlético alsnog de leiding. Fernando Torres verlengde een corner van Koke, waarna Saúl Ñiguez met een kopbal de 0-1 maakte. Chelsea zocht met man en macht naar een gelijkmaker en slaakte een kwartier voor tijd een zucht van opluchting. Stefan Savic werkte een inzet van Eden Hazard achter Oblak. Simeone zag hoe zijn spelers alles gaven om nog een tweede doelpunt te maken, maar dankzij Oblak ook tot de laatste seconden mochten hopen op een wonder.

AS Roma - FK Qarabag 1-0
Een zeer frustrerend eerste bedrijf voor het team van Di Francesco. AS Roma kwam in de eerste helft tot acht schoten, terwijl het bezoek slechts tweemaal een doelpoging waagde en zelfs een flink aantal minuten met tien man op het veld stond. De technische staf van Qarabag koos ervoor om een blessuregeval niet op te vangen met een wissel. De Romeinen hadden het vizier echter niet op scherp staan en hadden ook pech dat Ibrahim Sehic met enkele piekfijne reddingen de brilstand op het scorebord hield.

Sehic moest zich na 53 minuten spelen toch gewonnen geven. Na een passje van Diego Perotti stuitte Edin Dzeko, die voor rust al enkele goede kansen had, op de doelman, maar de hoge rebound was een prooi voor Perotti, die het leer in het lege doel kopte: 1-0. In het restant van de tweede helft bleef Roma, met Kevin Strootman in de basis, naar een bevrijdend tweede doelpunt zoeken, maar Qarabag bleef tot de laatste seconden een taaie tegenstander en verliet het Stadio Olimpico uiteindelijk met slechts één tegendoelpunt.