Liverpool vernedert Quincy Promes en consorten compleet op Anfield

Liverpool - Spartak Moskou 7-0
Na achttien minuten was het duel op Anfield reeds gespeeld. Liverpool combineerde heerlijk voetbal met efficiëntie voor het doel van Aleksandr Selikhov en stond zodoende binnen een mum van tijd met 3-0 voor. In de vierde minuut benutte Philippe Coutinho een strafschop, na een overtreding op Mohamed Salah. De 2-0 van the Reds mocht er zijn: een heerlijke aanval over diverse schijven eindigde met een tegendraads schot van opnieuw Coutinho. Gestuntel in de Moskouse defensie leidde niet veel later de 3-0 van Roberto Firmino in. Spartak, met Quincy Promes in de basis, maakte in het restant van de eerste helft een betere indruk, maar kon de nadelige marge niet verkleinen. Domper op de goede eerste helft van Liverpool was het uitvallen van Alberto Moreno.

Meer: Liverpool legt eerste contact met Arne Slot, maar Feyenoord weet van niets | Zelfs Peter Bosz krijgt vraag over transferperikelen Arne Slot: ‘Laat mij...’

Liverpool drukte na rust goed door en kwam al snel op 4-0. Na een pass van James Milner vanaf links zorgde Sadio Mané met een heerlijke en krachtige volley voor de vierde treffer van de avond. Niet veel later completeerde Coutinho zijn geweldige optreden met doelpunt nummer drie, een van richting veranderd schot. Dertien minuten voor tijd verscheen de 6-0 op het scorebord: na voorbereidend werk van Salah en Daniel Sturridge maakte Mané zijn tweede. De gifbeker was ook in de slotminuten nog niet leeg voor Spartak: vier minuten voor tijd pakte ook Salah zijn doelpunt mee. Hij controleerde een bal van Milner en zorgde voor een jubelstemming op de tribunes.

NK Maribor - Sevilla 1-1
De eerste aanval van de Slovenen, na negen minuten spelen, was ook meteen raak. Na een voorzet van Gregor Bajde kopte Marcos Tavares binnen: 1-0. Sevilla speelde een zeer slappe eerste helft, met veel balbezit en weinig creativiteit, en bood het hoe dan ook defensief spelende Maribor daardoor de gelegenheid om de voorsprong verder uit te breiden. Dat leverde echter niet meer doelpunten op. Sevilla zocht in de tweede helft met man en macht naar een gelijkmaker, maar Jasmin Handanovic hield Maribor enkele malen op de been. Een kwartier voor tijd was het toch raak. Handanovic vergiste zich in de stuit van een schot van Ganso en moest de bal uit zijn doel rapen. Dat was tevens de eindstand, al hadden de Andalusiërs nog enkele mogelijkheden op de 1-2.