Hateboer en De Roon blijven Depay en Tete voor; Klaassen juicht weer eens

Atalanta - Olympique Lyon 1-0
Memphis Depay is de laatste weken behoorlijk op dreef namens Olympique Lyon, maar de linksbuiten kon niet voorkomen dat de Franse grootmacht al vroeg tegen een achterstand aankeek in Bergamo. Andrea Petagna bracht de thuisploeg na tien minuten spelen met een kopbal op doellijn op 1-0, nadat Hans Hateboer het leder met een volley richting het doel had gestuurd. Lyon had het lastig in de eerst helft en slaagde er nauwelijks in doelman Besart Berisha te verontrusten.

Ook na de onderbreking bleef Atalanta betrekkelijk eenvoudig op de been, al claimde Nabil Fekir op het uur wel tevergeefs een strafschop. Depay werd halverwege de tweede helft naar de kant gehaald door Bruno Génésio, die met Houssem Aouar binnen de lijnen hoopte op een slotoffensief van zijn elftal. Lyon voerde de druk richting het doel van Berisha wel op en trof in blessuretijd ook nog de paal via Fekir. Verder dan dat zou de ploeg echter niet meer komen. Marten de Roon maakte in de slotfase nog zijn opwachting namens Atalanta, terwijl Kenny Tete negentig minuten op de bank zat bij Lyon.

Apollon Limassol - Everton 0-3
Davy Klaassen kon voor het eerst sinds 23 november weer eens rekenen op een basisplaats bij Everton en de Oranje-international speelde een prima wedstrijd met the Toffees. De ploeg van Sam Allardyce, die zelf overigens ontbrak op Cyprus vanwege een doktersafspraak, werd in de eerste helft op sleeptouw genomen door Ademola Lookman.

De twintigjarige spits opende na twintig minuten voetballen de score met een rake kopbal en tekende niet veel later ook voor de 0-2, door van grote afstand in de bovenhoek raak te schieten. Anastasios Kissas voorkwam kort na rust met een knappe redding dat Lookman zijn hattrick kon completeren, terwijl ook Kevin Mirallas en Fraser Hornby op de doelman stuitten. Everton speelde het duel professioneel uit en sloeg in de slotfase via Nikola Vlasic ook nog voor een derde maal toe.