Spannende Brabantse derby levert geen winnaar op

Na ruim een kwartier spelen was de eerste kans een feit, maar Thierry Ambrose had het vizier niet op scherp staan en kopte net naast het doel. Op het halfuur was er een kans voor Willem II te bespeuren, maar Freek Heerkens kon de grote mogelijkheid niet benutten. Daarna was het weer de beurt aan NAC om gevaarlijk te worden, maar Rai Vloet kon uitstekend voorbereidend werk van Fabian Sporkslede niet bekronen met een doelpunt.

Waar het duel op een 0-0 ruststand leek af te stevenen, was het Bartholomew Ogbeche die vlak voor de onderbreking zijn ploeg de voorsprong gunde. De Nigeriaanse aanvaller, die de afgelopen tijd vaak het net weet te vinden namens de Tilburgers, kon profiteren van slecht verdedigen van de uitploeg bij een corner: de bal bleef hangen en Ogbeche was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken.

Snel na rust kwam NAC alweer op gelijke hoogte: na een fout in de Tilburgse defensie was het Ambrose die de verdiende gelijkmaker produceerde. In het verdere restant van de tweede helft waren het de bezoekers die de meeste aanspraak maakten op de volgende treffer, hoewel Willem II doelman Nigel Bertrams ook af en toe liet zweten. Na negentig minuten stond de terechte 1-1 eindstand op het scorebord. Beide ploegen hadden wellicht gehoopt op een beter resultaat tegen de concurrent annex rivaal.