Ronaldo gidst Real Madrid met dubbelslag naar vijfklapper

Ronaldo toonde voor de aftrap zijn Ballon d'Or aan het publiek in het Santiago Bernabéu en onderstreepte met zijn doelpunten nog maar eens waarom hij die prijs verdiende. Het eerste woord was echter aan Nacho Fernández, die de bal na een misverstand in de verdediging van dichtbij kon binnenschieten, na een hoekschop. Real controleerde, maar op het moment dat Sevilla meer grip kreeg op de wedstrijd, was het Ronaldo die de marge verdubbelde. De Portugees stond na een pass van Marco Asensio alleen voor Sergio Rico en vond de hoek: 2-0. Daar bleef het niet bij in de eerste helft, want na 31 minuten werd het 3-0.

Cristiano Ronaldo scoort voor het zevende jaar op rij minstens VIJFTIG keer! 🔥🔥

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 9 december 2017

Jesús Navas veroorzaakte met een handsbal een strafschop en die werd vervolgens omgezet door Ronaldo, zij het met enige moeite. Hij was kort daarna dicht bij zijn hattrick, maar een halve omhaal leverde geen treffer op. Via Toni Kroos, na een combinatie met Lucas Vázquez, en Achraf Hakimi, na voorbereidend werk van Karim Benzema, liep Real uiteindelijk uit naar een 5-0 voorsprong na 45 minuten voetballen.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van Sevilla: een voorzet van Navas bereikte echter geen medespeler en een schot van Nolito was te zwak. Sevilla kreeg meer balbezit, maar de thuisploeg kwam niet in de problemen en probeerde uit de counter tegen te prikken. De beste kans was voor Benzema, die de bal na een voorzet van Marcelo tegen de paal kopte. Zinédine Zidane wist dat de zege al lang binnen was en gaf Ronaldo en Luka Modric al gauw rust. Er zou ook in het vervolg niet meer gescoord worden in het Santiago Bernabéu.