Eerste doelpunt El Ghazi in vier maanden deert Paris Saint-Germain niet

Angel Dí Maria verving de geblesseerde Neymar in de voorhoede en bewees zijn waarde in de eerste helft, door de 1-0 op het scorebord te zetten. PSG mocht wel van geluk spreken dat het doelpunt werd goedgekeurd, want Kylian Mbappé werd in buitenspelpositie bediend door Javier Pastore voordat de jonge aanvaller een afgemeten voorzet op Di María leverde. De Argentijn kopte vervolgens over doelman Mike Maignan heen. Het was de eerste kans voor PSG, dat het aanvankelijk moeilijk had om Lille terug te dringen. De ruimtes op het middenveld waren klein en daardoor kon de thuisploeg niet het eigen spel spelen.

Het doelpunt brak de wedstrijd wat dat betreft niet echt open. PSG bleef de aanval zoeken, maar wist weinig te doen met het overwicht aan balbezit. Omdat Lille er in aanvallend opzicht niets tegenover stelde, had PSG de volledige controle over het duel. Na rust reeg PSG de verdediging van Lille plots wel uiteen. Een slechte inspeelpass van Júnior Alonso en daaropvolgend balverlies van Adama Soumaoro zorgden ervoor dat Lille uit positie was en PSG razendsnel kon profiteren. Pastore was het eindstation en knalde raak in de linkerhoek.

In de daaropvolgende fase haalde geen van beide teams een hoog niveau en kabbelde de wedstrijd voort. Gaandeweg de tweede helft greep PSG de controle weer, terwijl Lille machteloos bleef ogen. Pas twaalf minuten voor tijd, kort nadat El Ghazi was ingevallen, zorgde mede-invaller Sergio Araujo voor het eerste schot op doel. Alphonse Aréola keerde de inzet zonder al te veel moeite. Het leek dus bij 2-0 te blijven, maar kort voor tijd vond Lille toch de aansluiting via El Ghazi. Het doelpunt viel echter te laat om PSG nog in grote problemen te brengen. Sterker nog: Mbappé bracht de marge in blessuretijd terug tot twee door in een leeg doel te scoren, nadat keeper Maignan van Lille meekwam bij een corner.