Lyon meest gelukkige in bizarre slotfase; Tete verhindert goal Depay

Het duel had voor Lyon niet veel slechter kunnen beginnen. Na een voorzet van Danilo Avelar vanaf de linkerflank miste Marcelo de bal, waardoor Serge Gakpé in de negende minuut kon binnenwerken. Niet veel later dacht Lyon op gelijke hoogte te komen. Memphis Depay ontfermde zich over een vrije trap en zijn indraaiende bal werd door niemand meer aangeraakt. Kenny Tete stond echter hinderlijk buitenspel en daarom werd de treffer geannuleerd. Aan de overzijde voorkwam doelman Anthony Lopes een tweede doelpunt van Gakpé.

Amiens hoefde zich in de tweede helft niet te beperken tot verdedigen. De promovendus verblijdde het publiek met technische hoogstandjes, bijvoorbeeld van voormalig Vitessenaar Kakuta, terwijl Lyon weinig gevaar stichtte. Halverwege de tweede helft, net nadat Memphis Depay naar de kant ging, schoot Aouar over het doel. Diezelfde Aouar maakte even later alsnog de 1-1, na een vlotte combinatie met Tanguy Ndombele. De Franse Algerijn ontsnapte aan zijn bewakers en gleed de gelijkmaker binnen. Daar leek het bij te blijven, omdat Kakuta vlak voor tijd een penalty op de paal schoot na een overtreding van Lucas Tousart. Diep in de blessuretijd bepaalde Aouar de eindstand echter op 1-2.