Ajax grijpt laatste strohalm met overtuigende cijfers in felle topper

De ploeg van Marcel Keizer begon een stuk scherper en feller dan de bezoekers, al resulteerde dat lange tijd niet in serieuze kansen. Ajax had een groot overwicht aan balbezit en zocht tevergeefs naar een opening in het eerste halfuur. PSV oogde slordig en leverde de bal vaak in. De eerste helft werd verder gekenmerkt door provocaties en akkefietjes; zo pakte Schöne een gele kaart die hem donderdag aan de kant houdt tegen Excelsior. Bij PSV gingen Jorrit Hendrix, Joshua Brenet en Hirving Lozano op de bon voor rust.

DOELPUNT voor AFC Ajax! ⚽️

David Neres in zijn laatste 9️⃣ competitiewedstrijden:

Doelpunten: ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️
Assists: 🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️

Geplaatst door voetbalzone op zondag 10 december 2017

Hendrix mocht zes minuten voor rust van geluk spreken dat hij een tweede gele kaart ontliep na een tackle op Neres. Kort daarvoor had Kasper Dolberg overigens de eerste en enige grote kans van het eerste bedrijf gekregen: de Deen kopte van dichtbij over na een van richting veranderde hoekschop van Schöne. Die mogelijkheid en de onderlinge opstootjes zorgden voor leven in de brouwerij, maar het bleef een uiterst rommelige wedstrijd van beide kanten. Voor rust werd niet meer gescoord.

Na de onderbreking leek PSV het initiatief meer naar zich toe te willen trekken, al waren de beste kansen via Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt opnieuw voor de thuisploeg. De Eindhovenaren slaagden er tot een kwartier na rust nog in om stand te houden, maar kregen toen toch twee snelle treffers om de oren. Neres opende de score door een afgeslagen corner in één keer uit de lucht te nemen, waarna zijn lage schot Jeroen Zoet kansloos liet. Veel tijd om van die tegenvaller te herstellen kreeg PSV niet, aangezien het vier minuten later opnieuw raak was.

BIEM!⚽️ 2-0 voor AFC Ajax! Lasse Schöne maakte in 2017 7️⃣ doelpunten van buiten de zestien in de Eredivisie, 2️⃣ meer dan welke speler dan ook.

Schöne behield onder druk de bal, kapte een tegenstander uit en schoot vanaf de rand van de zestien knap raak. De ploeg van Phillip Cocu was met een harde uithaal van Derrick Luckassen even later dicht bij de aansluitingstreffer, maar de trainer zag André Onana goed redding brengen. Van de Beek gooide het duel met nog een dik kwartier te gaan in het slot: de middenvelder kreeg de bal na een glijpartij van Joshua Brenet van Neres en schoot simpel raak. Na de 3-0 van Ajax kreeg PSV nog een aantal aardige mogelijkheden, waarvan een vrije trap van Marco van Ginkel die uiteenspatte op de lat de fraaiste was. Een eretreffer zat er echter niet meer in voor de koploper.