Manchester City deelt Manchester United gevoelige tik uit

Manchester United verloor zeven van de laatste twaalf ontmoetingen met Manchester City in de competitie en wist een nederlaag ook dit keer niet te voorkomen. In het eerste kwartier werden er nauwelijks grote kansen gecreëerd, al werden er wel veel duels uitgevochten en lag het tempo hoog. Het eerste serieuze gevaar kwam van de kant van de bezoekers: Raheem Sterling schoot te slap in na een pass van Kevin De Bruyne en David de Gea had even later ook een antwoord op pogingen van Gabriel Jesus en David Silva. Na ruim een half uur spelen mocht Manchester United niet brommen toen Marcos Rojo geel kreeg.

Wat een reddingen van Ederson Moraes! ?? CRUCIAAL!

Geplaatst door voetbalzone op zondag 10 december 2017

De verdediger ging het duel stevig aan en botste met zijn hoofd tegen dat van Silva. De scheidsrechter van dienst vond het niet zwaar genoeg voor rood. Na 42 minuten had Leroy Sané de 0-1 op zijn schoen, maar De Gea behoedde Manchester United voor een achterstand. Hij was echter wel kansloos op de inzet van Silva, twee minuten voor rust. Nicolás Otamendi kopte de bal na een hoekschop van De Bruyne door naar Silva, die van dichtbij binnen prikte. Manchester City dacht de voorsprong mee de kleedkamer in te nemen, maar in de tweede minuut van de blessuretijd ging het toch nog mis voor the Citizens.

Fabian Delph schatte een voorzet verkeerd in en daardoor kon Marcus Rashford overhoeks binnenschieten: 1-1. De aanvaller is dit seizoen nu bij elf doelpunten direct betrokken geweest op Old Trafford, meer dan welke medespeler dan ook. Manchester United hoopte na de pauze opnieuw toe te slaan, maar het was de tegenstander die na 54 minuten scoorde. Otamendi hamerde raak nadat Romelu Lukaku de bal na een vrije trap tegen Chris Smalling had aan geschoten: 1-2. In het vervolg kregen Lukaku, De Bruyne en Rashford kansen, maar de grootste mogelijkheden dienden zich na 85 minuten aan: Ederson had een dubbele redding in huis op pogingen van Lukaku en Juan Mata en stelde zo de zege voor zijn team veilig.