Assaidi bezorgt Verbeek met technisch hoogstandje eerste zege

NAC tankte de afgelopen twee speelrondes met een zege op Excelsior (3-1) en een gelijkspel tegen Willem II (1-1) wat vertrouwen, terwijl Twente zaterdag op eigen veld juist een flinke teleurstelling kreeg te verwerken tegen ADO Den Haag (2-3). Beide teams maakten aanvankelijk een matige indruk, hetgeen logischerwijs resulteerde in een saaie eerste helft. Grote kansen bleven uit, al claimde Twente nog wel tevergeefs een strafschop nadat een vrije trap van Danny Holla met de hand werd geblokt door Giovanni Korte.

Na de onderbreking kregen de toeschouwers in het Rat Verlegh Stadion alsnog waar voor hun geld, al was er wel een blunder van Nigel Bertrams voor nodig om het spel op de wagen te krijgen. De doelman van NAC verkeek zich drie minuten na rust volledig op een afstandsschot van Assaidi en schonk de bezoekers zo de voorsprong: 0-1. Twente leek daarmee op rozen te zitten, maar doordat Peet Bijen de bal op het uur ongelukkig in eigen doel liep na een schot van Thierry Ambrose, kon de ploeg opnieuw op zoek naar een voorsprong.

Lang had het elftal van Verbeek daar niet voor nodig. Twee minuten na de gelijkmaker werd Assaidi op de rand van het strafschopgebied bereikt door Fredrik Jensen, waarna de dribbelaar eerst Gianluca Nijholt het bos instuurde met een kapbeweging en vervolgens Bertrams kansloos liet met een fraai schot in de bovenhoek. Angeliño raakte daarna de paal en NAC was in de blessuretijd nog gevaarlijk uit een vrije trap, maar verder dan dat zou de thuisploeg niet meer komen. Bertrams werd in de slotminuut nog met een rode kaart van het veld gestuurd, na een onbesuisde overtreding op de doorgebroken Luciano Slagveer.