Dortmund wint na ontslag Bosz eerste duel sinds september

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 0-2
Dortmund mocht zich gelukkig prijzen dat het na ruim vijf minuten spelen niet de openingstreffer moest incasseren, aangezien Suat Serdar met een uithaal van de rand van de zestien de paal raakte. Serdar was vlak daarop opnieuw gevaarlijk met een schot dat net over de lat vloog, terwijl BVB pas vlak voor rust voor het eerst aanvallend van zich deed spreken. Pierre-Emerick Aubameyang mocht uithalen, maar mikte net naast het doel van Robin Zentner.

Via Sokratis Papastathopolous kwamen de bezoekers na de rust toch vrij snel op voorsprong: een kopbal van Ömer Toprak uit een vrije trap belandde in eerste instantie nog op de paal, maar de Griek stond op de goede plek om de rebound binnen te knallen. Doordat Shinji Kagawa en Mahmoud Dahoud in de slotfase twee flinke kansen misten, leek het bij 0-1 te blijven. De Japanner sloeg in de blessuretijd echter toch nog toe en verdubbelde zo de voorsprong.

Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 1-2
HSV, met Van Drongelen de gehele wedstrijd op de bank, beleefde een droomstart voor eigen publiek. Kyriakos Papadopoulos torende na negen minuten spelen bij een hoekschop van Aaron Hunt boven iedereen uit en gaf doelman Lukas Hradecky vervolgens het nakijken met het hoofd. De bezoekers stelden echter nog binnen het half uur orde op zaken. Marius Wolf tekende eerst met een hard schot voor de gelijkmaker, waarna Mijat Gacinovic niet veel later de 1-2 op het scorebord bracht met een schot van een meter of twaalf. Timothy Chandler fungeerde bij beide doelpunten als aangever. Frankfurt speelde het duel uiteindelijk professioneel uit en kon het zich zelfs veroorloven clubtopscorer Sébastien Haller negentig minuten op de bank te houden.

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 1-0
Borussia Mönchengladbach maakte een lastige openingsfase door in Freiburg en nadat Tim Kleindienst Yann Sommer al bijna verraste met een schot op de lat, gaf Jannik Vestergaard een strafschop weg door Nils Petersen op zijn hakken te trappen. Het slachtoffer ontfermde zich zelf over het buitenkansje en liet Sommer met een schuiver in de rechterhoek kansloos. Gladbach zette daarop wel de achtervolging in, maar slaagde er nauwelijks in om gevaar te stichten voor het doel van Alexander Schwolow.