Chelsea meldt zich naast Man United; Palace poetst goal Janmaat weg

Huddersfield Town - Chelsea 1-3
Pedro Rodríguez dacht de bezoekers na zes minuten al op voorsprong te zetten, maar de meegereisde fans van the Blues moesten nadat de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel nog een dik kwartier extra wachten op de openingstreffer. Die viel nadat Willian de bal meegaf op een opstomende Tiemoué Bakayoko en de Fransman de uitkomende Jonas Lössl kansloos liet met een wippertje.

Aangever Willian nam vlak voor rust de 0-2 voor zijn rekening door een voorzet van Marcos Alonso binnen te koppen en dankzij Pedro was de wedstrijd vijf minuten na de onderbreking gespeeld. De aanvaller joeg de bal, nadat Willian er ternauwernood in slaagde het leer terug te leggen, in de kruising. Huddersfield trachtte daarna nog wel de spanning terug in de wedstrijd te brengen en kreeg in de blessuretijd via Laurent Depoître toch nog zijn eretreffer.

Het is de avond van de scorende Nederlandse verdedigers! Na Paul Verhaegh zet Daryl Janmaat nu de aanval op...

Geplaatst door voetbalzone op dinsdag 12 december 2017

Crystal Palace - Watford 2-1
Janmaat zette de bezoekers al na drie minuten spelen op voorsprong: de Nederlander kwam van de rechterkant op en kon, nadat de bal via een aantal schijven bij Richarlison was beland, raak koppen. In een duel dat verder niet bol stond van de kansen was de enige andere grote mogelijkheid van Watford voor het voormalige Ajax-doelwit. Richarlison mocht na een dik uur spelen uithalen, maar produceerde van dichtbij een poging die door Julian Speroni tot een corner verwerkt kon worden. In de slotfase moest Tom Cleverley er met zijn tweede geel af en daarna ging het helemaal mis voor de bezoekers. Bakary Sako zette the Eagles op gelijke hoogte en James McArthur schoot Palace diep in blessuretijd naar de overwinning.

Burnley - Stoke City 1-0
Burnley is de verrassing van het seizoen tot nu toe en de ploeg van Sean Dyche onderstreepte die status op bezoek bij Stoke City opnieuw. The Clarets moesten na vijf minuten spelen wel toekijken hoe Peter Crouch de paal trof, maar gaven verder weinig weg. Ashley Barnes zorgde vlak voor het einde van de wedstrijd met een uithaal voor de enige treffer van de avond, waardoor Burnley voor ploegen als Liverpool, Arsenal en Tottenham Hotspur de vierde positie in de Premier League bezet.