Heracles slaat laat toe tegen Sparta en zet uitstekende thuisreeks voort

Heracles was in de eerste helft heer en meester tegen Sparta, dat met een 1-0 achterstand de rust in ging maar toch uitzicht had op een doelpunt. Na zes minuten spelen liep het team van Pastoor reeds achter de feiten aan. Na een vrije trap van Brandley Kuwas stond Michel Breuer niet goed opgesteld en kon Dries Wuytens de bal achter doelman Roy Kortsmit knikken.

Het ontbrak bij Sparta aan creativiteit: de bezoekers speelden de bal rond en leken geen enkel moment gevaarlijk te worden. Toch ontsnapte Heracles in de 34e minuut aan een gelijkmaker. Robert Mühren kreeg de bal op een presenteerblaadje van Lerin Duarte, maar stuitte vervolgens op Bram Castro. De ploeg van Stegeman had nog voor rust de 2-0 op het scorebord kunnen zetten, maar Vincent Vermeij, Joey Pelupessy en Kristoffer Peterson hadden het vizier niet op scherp staan.

Sparta kwam meteen na rust op gelijke hoogte: na voorbereidend werk van Sherel Floranus werkte Proschwitz van dichtbij de 1-1 binnen. De ploeg van Pastoor speelde in het tweede bedrijf met meer lef en maakt het Heracles bij vlagen erg lastig, mede dankzij de entree van Loris Brogno. Hij was in de rust de vervanger van Ryan Sanusi.

Het was toch weer Heracles dat op voorsprong kwam. Na een voorzet vanaf links van Brahim Darri, die als invaller na twee maanden blessureleed zijn rentree maakte, schoot Reuven Niemeijer hard de 2-1 binnen. De vreugde bij de Almeloërs was van korte duur: Proschwitz maakte op aangeven van Brogno met het hoofd zijn tweede van de avond. Toch bleven de drie punten in het Polman Stadion. Vermeij rondde een snelle counter af, na voorbereidend werk van Sebastian Jakubiak.