Bayern zet minimalistische gewoonte door; Haller scoort opnieuw prachtig

VfB Stutgart - Bayern München 0-1
Bayern had het zonder de nog altijd geblesseerd Arjen Robben lastig tegen de promovendus. De thuisploeg probeerde het spel van der Rekordmeister zoveel mogelijk te ontregelen en haalde de rust uiteindelijk zonder schade. Robert Lewandowski en Corentin Tolisso stichtten in het eerste bedrijf gevaar voor Bayern, maar zij vonden doelman Robert Zieler op hun pad. Namens Stuttgart stuitte Chadrac Akolo na goed voorbereidend werk van Simon Terodde op Sven Ulreich. In de tweede helft maakte ploeg van Heynckes jacht op de overwinning en dat resulteerde elf minuten voor tijd alsnog in het enige doelpunt van de wedstrijd. Kingsley Coman werd aan de rechterkant van het veld bereikt door Rafinha, waarna de Fransman een intelligent passje in huis had op Müller. De Duits international schonk Bayern met een verwoestende uithaal in de korte hoek uiteindelijk de drie punten, doordat Ulreich in de vierde minuut van de blessuretijd een strafschop van Akolo pakte.

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 2-2
Met Jetro Willems in de basiself en Sébastien Haller opnieuw op de reservebank beleefde Eintracht Frankfurt voor eigen publiek een droomstart. Mijat Gacinovic kwam na twee minuten spelen in het strafschopgebied van de bezoekers in balbezit, waarna hij oog had voor Luka Jovic. Laatstgenoemde verzorgde vervolgens al glijdend de openingstreffer. Schalke was daarna de bovenliggende partij in de eerste helft, maar liet via onder anderen Alessandro Schöpf na de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Haller mocht vijf minuten na de onderbreking alsnog zijn opwachting maken en had slechts een kwartier nodig om het net te vinden. De Fransman scoorde van dichtbij met een fraaie hakbal. Breel Embolo zorgde in de slotfase nog echter nog voor de aansluitingstreffer, waarna Schalke in blessuretijd ook nog een gelijkmaker produceerde via Naldo.

Augsburg - SC Freiburg 3-3
Alfred Finnbogason bezorgde de thuisploeg aan voortvarende start. De ex-spits van sc Heerenveen werd na amper een minuut spelen achter de laatste linie van Freiburg weggestoken door Caiuby, waarna hij in twee instanties voor de 1-0 tekende. Christian Günter verzorgde echter nog in de eerste helft voor de gelijkmaker, waarna de bezoekers in de tweede helft afstand namen van Augsburg. Nils Petersen leek met twee doelpunten uit te groeien tot de man van de wedstrijd, maar Freiburg gaf de zege in de absolute slotfase toch nog. Finnbogason wist zijn tweede en derde doelpunt van de avond te maken en bezorgde Augsburg, waar Jeffrey Gouwenleeuw negentig minuten op het veld stond, zo toch nog een punt.

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 1-0
Voor Köln dreigt het seizoen uit te lopen op een nachtmerrie en de eerste overwinning komt voor Die Geißbocke dan ook als geroepen. De thuisploeg was in het begin van de tweede helft voor het eerst dicht bij de openingstreffer tegen Wolfsburg, waar Jeffrey Bruma en Paul Verhaegh in de basis begonnen en Riechedly Bazoer op de bank zat, maar Milos Jojic trof de lat. Via Christian Clemens was het ruim twintig minuten voor tijd wel raak: de aanvaller liet Koen Casteels met een knappe volley kansloos. Bruma was tien minuten voor tijd nog dicht bij de gelijkmaker, maar Timo Horn kon redding brengen. Köln verkleint het gat met nummer zeventien Hamburger SV door de overwinning tot negen punten.

Werder Bremen - 1. FSV Mainz 05 2-2
Werder Bremen dacht na een dik kwartier spelen al klaar te zijn met Mainz. Philipp Bargfrede zette zijn ploeg in de tweede minuut al op voorsprong en Ishak Belfodil verdubbelde de voorsprong niet veel later uit de rebound. De bezoekers probeerden daarna wel terug in de wedstrijd te komen, maar het duurde tot de zeventigste minuut voordat Robin Quaison voor de aansluitingstreffer kon zorgen. Daar leek het bij de blijven, totdat Fabian Frei diep in de blessuretijd kans zag en de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Mainz houdt Werder door de remise onder zich op de ranglijst.