VVV maakt eindelijk einde aan dramatische reeks voor eigen publiek

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Heracles, maar Brandley Kuwas raakte het zijnet. Na zestien minuten nam VVV de leiding. Een fraaie aanval van de Venlonaren werd afgerond door Thy, die Bram Castro kansloos liet: 1-0. De Limburgse vreugde was van korte duur. Na een overtreding op Tim Breukers wees de dienstdoende arbiter naar de stip en verzilverde Reuven Niemeijer de elfmetertrap.

In het restant van de eerste helft ging de wedstrijd op en neer, met mogelijkheden voor beide teams. VVV verlangde in de extra tijd van de eerste helft een strafschop, maar daar wilde de arbiter niet aan. Damian van Bruggen kreeg geel wegens protesteren en ook Nils Röseler ging na het rustsignaal nog op de bon.

Het ging er stevig aan toe aan het begin van de tweede helft. Zowel VVV als Heracles wilde winnen en was het uiteindelijk Thy die de doorslag gaf. De aanvaller nam na 53 minuten spelen de belangrijke 2-1 voor zijn rekening. VVV controleerde vervolgens het duel en liep een kwartier voor tijd via weer Thy uit naar 3-1. Het was daarna aan Lars Unnerstall en de paal, na een schot van Kristoffer Peterson, te danken dat het scorebord niet meer in beweging kwam. VVV en Heracles hebben nu beide 22 punten.