Aanvoerder Sneijder debuteert met zege in Qatar Stars League
Vrijdag, 12 januari 2018 om 16:20

Wesley Sneijder heeft zijn eerste wedstrijd als speler van Al-Gharafa achter de rug. De aanvallende middenvelder deed vrijdag 84 minuten mee tegen Al-Ahli en boekte in Doha een 1-2 overwinning. Sneijder was niet direct bij de doelpunten betrokken.

Al-Gharafa kreeg de eerste kansen van de wedstrijd in het Hamad bin Khalifa Stadion: zo schoot middenvelder Abdelaziz Hatem op de prima keepende Yazan Naim. Na een kwartier spelen liep Al-Gharafa achter de feiten aan: de geelhemden kregen een vrije trap niet goed weg en Yassine Chikhaoui trapte met een volley binnen. In de blessuretijd kreeg Sneijder nog een kans op de 1-1, maar zijn vrije trap werd uit de korte hoek gedoken door Naim.

Meer: ‘Sneijder heeft laatste interland voor Oranje gespeeld’ | Salaris Sneijder lekt uit: 3,75 miljoen euro in anderhalf jaar tijd

In de tweede helft was de eerste kans voor Al-Ahli, maar Qasem Burhan had een antwoord op een kopbal van dichtbij. Al-Gharafa, dat getraind wordt door Bülent Uygun, trok het duel hierna naar zich toe. Ahmed Alaaeldin schoof na een klein uur de 1-2 binnen en met een volley maakte diezelfde Alaaeldin er na een voorzet vanaf de rechterflank 1-2 van. Sneijder werd in de slotfase vervangen door Ghani Muneer.

Al-Gharafa staat nu na twaalf speelronden met veertien punten op de zesde plaats in de Qatar Stars League en de achterstand op koploper Al-Duhail bedraagt vijftien punten. De voorsprong op Qatar Sports Club, dat met een elfde plaats op degraderen staat, bedraagt zes punten. Sneijder, die de aanvoerdersband droeg én met rugnummer tien speelde, tekende onlangs een contract tot de zomer van 2019 bij de club uit Al Rayyan.

 
Meer video's
 
League
 
Gharrafa
 
Wesley Sneijder

>
Stars League
Ahli
1
2
Gharrafa
Vrijdag, 12 januari 2018 om 14:20
Poll
Heb jij deze wedstrijd gezien?
Ja
Nee
Nee, maar ik ga de QSL wel volgen
Meer nieuws
   
16:10
16:10
Ziyech: 'Sommige mensen horen liever politiek correcte antwoorden'
5
   
16:00
16:00
Flamboyante voorzitter ontslaat ene na de andere trainer: 'Hij is schizofreen'
3
   
15:48
15:48
Sánchez kan bestbetaalde speler ooit worden in PL: 'Kijk naar Harry Potter'
16
   
15:37
15:37
Update: Preud'homme niet naar Frankrijk: 'Afkoopsom was te hoog'
8
   
15:30
15:30
In de wandelgangen: Oranje-international in beeld om Milik op te volgen
6
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties